Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη- αυτοψία Μπρουσκέλη, ΚΕΕΛΠΝΟ και Δ/νσης Υγείας Ημαθίας στο 722 στους πρόσφυγες- Τί διαπίστωσαν

Νίκος Μπρουσκέλης
Μετά από διαδοχικά διαβήματα και επιστολές του επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Αλεξάνδρειας για τους πρόσφυγες Νίκου Μπρουσκέλη προς την Διεύθυνση Υγείας του νομού Ημαθίας και προς το ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα το μεσημέρι οι τρεις φορείς συναντήθηκαν και από κοινού έκαναν επίσκεψη- αυτοψία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια που λειτουργεί στο 722ΤΜΧ.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου .....Αλεξάνδρειας στις επιστολές του ενημέρωνε τους αρμόδιους φορείς του κράτους για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής αναφορικά με τα κουνούπια και ζητούσε την παρέμβασή τους ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι επιβλαβείς επιπτώσεις τόσο στον τοπικό πληθυσμό όσο και στους πρόσφυγες.
Ο κ. Μπρουσκέλης μαζί με τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ και της δ/νσης Υγείας Ημαθίας περπάτησαν το 722 και τους γύρω χώρους όπου εντόπισαν εστίες όπου εν δυνάμει αναπτύσσονται πληθυσμοί κουνουπιών. Κανάλια που είναι υπό την αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ, ορυζώνες που έχουν κυριολεκτικά "κυκλώσει" την περιοχή είναι πηγές όπου τα κουνούπια αναπτύσσονται και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να καταπολεμηθούν στο 100% παρά μόνον να περιοριστούν.
Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Δ/νσης Υγείας Ημαθίας αναγνώρισαν ως απολύτως θετικό το γεγονός ότι στην περιοχή αυτό το διάστημα υλοποιούνται δυο έργα καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα υποδείχτηκε το πρόγραμμα του δήμου να συνεχιστεί αμείωτο για τουλάχιστον μια διετία ώστε να παραχθεί μονιμότερο αποτέλεσμα.
Οι επιστήμονες είδαν τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και διαπίστωσαν ότι αρκετές σκηνές διαθέτουν κουνουπιέρες και όλοι έχουν αντικουνουπικές λοσιόν. "Οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από άλλα κέντρα φιλοξενίας" είπαν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ιδανικές, συμπλήρωσαν.
Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κ. Μπρουσκέλη και του ΚΕΕΛΠΝΟ για καλύτερο συντονισμό σε θέματα αρμοδιότητάς του εν λόγω κρατικού φορέα που οι εκπρόσωποί του τόνισαν ότι οι πρόσφυγες από την Συρία θεωρούνται ως ασφαλείς διότι στην συγκεκριμένη χώρα το σύστημα υγείας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και ο πληθυσμός είναι εμβολιασμένος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μπρουσκέλης καλά κάνει και δείχνει ενδιαφέρον για το 722. Πάρα πολύ καλά κάνει. Αλλά ας δείξει και λίγο ενδιαφέρον για τους άνεργους της πόλης - δήμου μας. Δεν έχει τίποτε όρθιο. Δεν υπάρχει ελπίδα εργασίας. Και αυτό το παράπονο δεν το έχω μόνο απο την δήμο μας Κύριε Μόχλα, το έχω απο εσάς. Πλέον δεν μπορούμε να πληρώσουμε όσα ζητάει το κράτος. Δεν έχουμε Κύριε Χάρη. Με δυσκολία βγάζουμε τα καθημερινά μας. ΜΕ πολύ δυσκολία. Θα μου πείτε , έχεις διαδύκτιο και κάνεις ανάρτηση. Θα σας πω, σύντομα κομμένο.
Η φτώχεια είναι στο μεγαλείο της , στην πόλη μας. Πόσο πιο κάτω? Πόσο? Ψάχνω απεγνωσμένα δουλειά και δεν υπάρχει τίποτα.
Ευτυχώς δεν είμαι ακόμη απεγνωσμένος. Αλλά ας ασχοληθεί και κανένας με εμάς τους φτωχούς.
Ο συριζας δίνει ευκολίες στις δόσεις δανείων στους δημοσίους υπαλήλους (ψάξτο λίγο.)
Συγνώμη, εμείς οι φτωχοί απο @ώλο βγήκαμε?