Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΔΡΙΣΤΑΣ: Ναι, η αστυνομία κάνει ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα, έρχονται στο δήμο και τακτοποιούνται οι ιδιοκτήτες

Το ερώτημα της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα των δημοτικών συμβούλων Παράσχου και Βενιόπουλου ήταν αν και εφόσον εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας των καταστημάτων περί χρήσης κοινοχρήστων χώρων και αν η αστυνομία κάνει ελέγχους.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και..... πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Στέφανος Δριστάς είπε ότι η αστυνομία ήδη έχει αρχίσει τους ελέγχους και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πηγαίνουν στον δήμο να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες έχουν στο ζήτημα αυτό αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων. Τόνισε ο κ. Δριστάς ότι φέτος με την εφαρμογή του κανονισμού φέτος θα γίνουν πολύ πιο καλά τα πράγματα την επόμενη χρονιά.
Πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Μανόλης Σταυρής ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καταστημάτων στον πεζόδρομο της Εθν. Αντιστάσεως και ο οποίος είπε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν ενημερωθεί από την αστυνομία και οι περισσότεροι έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.
Απαντώντας στον κ. Παράσχου ο κ. Σταυρής είπε ότι για όποια παράβαση συντελείται με πιθανές καταλήψεις επιπλέον χώρων αυτό δεν είναι της αρμοδιότητας του δήμου αλλά της αστυνομίας η οποία πρέπει να παρέμβει και να επιβάλει τα νόμιμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι πίνετε εκεί στο Δήμο ρε παιδιά? Νομίζεται ότι μας δουλεύεται? Καταλάβατε ότι είστε με σύμβαση ορισμένου χρόνου? Ποια εφαρμογή του νόμου και παραμύθια τις χαλιμάς. Το πρόβλημα είναι ότι μπήκαμε στον Ιούλιο και ακόμη βγάζουν άδειες κοινοχρήστου χώρου. Για την εφαρμογή του κανονισμού του λαλίστατου Σταυρή που έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του η Αστυνομία όπως λέει, ο Δήμος δεν έχει ευθύνη? Τι κάνουν μόνο λέν ΝΑΙ σε όλα χωρίς κανένα διάλογο. Στον δήθεν πεζόδρομο βλέπει κανείς τι κατάσταση επικρατή? Από τα πεζοδρόμια μπορεί να περάσει άνθρωπος? Γυναίκα με το καροτσάκι? Άτομα με ειδικές ανάγκες περνάνε από τα πεζοδρόμια? Αλλά ξέχασα μαγαζί στον πεζόδρομο έχουν δύο σύμβουλοι του Γκυρίνη αυτοί εφαρμόζουν τη κανονιστική που ψήφησαν? Επομένως οι μαγκιές και οι κορώνες περιττεύουν . Για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά κύριοι του Δήμου.