Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Απάντηση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη σε δημοσίευμα του Βουλευτή Ημαθίας κ. Χρήστου Αντωνίου

Με εντυπωσίασε η χτεσινή αντίδραση του φίλτατου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Αντωνίου, αναφορικά με τα όσα είπα και υποστήριξα μέσα στη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου και τις ευθύνες που σε καμιά περίπτωση δεν έχει ο Δήμος, αλλά υπάρχουν και είναι πολλές τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο. Εκτιμώ ότι αν αντιδρούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες με την ίδια ταχύτητα που αντέδρασε ο βουλευτής, σήμερα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα.

Ας πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Εμείς ως διοίκηση εδώ και αρκετό καιρό είχαμε κινηθεί και μάλιστα είχαμε αναμορφώσει σχετικό κωδικό στον προϋπολογισμό μας, διότι...
αναμέναμε αυτή την εξέλιξη με την οζώδη δερματίτιδα. Κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις προς τους αρμόδιους και ιδιαίτερα προς την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο και την λήψη άμεσων μέτρων ώστε να μη βρεθούμε προ καταστάσεων που δεν θα μπορούν να διαχειριστούν.

Οι ευθύνες του Υπουργείου κατά την εκτίμησή μου βρίσκονται στο γεγονός ότι δεν επόπτευσε τις υπηρεσίες εκείνες που είναι υπεύθυνες, ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις και σε ποιο βαθμό. Διότι, δεν υπάρχει ετοιμότητα σε κανέναν βαθμό, όταν αναζητείται ακόμα και σήμερα χώρος ταφής των νεκρών ζώων ή δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο μεγάλων ζώων.

Συνεπώς, καλά θα κάνει ο κύριος Βουλευτής να μην σπεύδει να καλύψει τον Υπουργό και την κυβέρνησή του, αλλά να βλέπει το όλο ζήτημα σφαιρικά και στην πραγματική του διάσταση. Ουδείς ζήτησε από τον κ. Μπόλαρη να υποδείξει χώρο ταφής των ζώων. Γνωρίζουμε τους χώρους του δήμου μας και μάλιστα πολύ καλά και δηλώνω για ακόμα μια φορά ότι τέτοιος χώρος δεν υπάρχει. Ελεύθεροι χώροι υπάρχουν και είναι οι πλατείες, τα πάρκα, οι αυλές των σχολείων και τα κτήματα που νοικιάζουμε στους δημότες μας. Προτείνει ο βουλευτής να υποδείξουμε έναν τέτοιον χώρο;

Εν κατακλείδι. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό και δεν μπορεί να διαχειρίζεται με τέτοια χαλαρότητα από πλευράς αρμοδίων. Ο συνδημότης μας Βουλευτής αντί να γράφει σχόλια ας φροντίσει και αυτός να βοηθήσει για να λυθεί το πρόβλημα που καταστρέφει οικονομικά τους κτηνοτρόφους μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στον Αντωνίου λαλίστατος ο Γκυρίνης. Μπορεί όμως να απαντήσει για ποιο λόγο οδηγός απορριμματοφόρου παντρεμένος με τρία παιδιά είναι απλήρωτος για έξη ολόκληρους μήνες? Κανείς δεν ντρέπεται? Αυτός λέγετε άρχων του Δήμου? Ντροπή.