Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Συνέλευση στη ΝΔ Αλεξάνδρειας όπως τέιον υπέρ των ορφανών- Ή πληρώνετε ή σας κάνω έξωση η αιτία

 Είχα γράψει για την πρώτη μετά την εκλογή συνέλευση στελεχών της τοπικής ΝΔ Αλεξάνδρειας όταν ο πρόεδρός της έστειλε την ανακοίνωση. Είχα βάλει τότε ως τίτλο ένα συνθετικό που ήταν «…. Ελάτε γιατί χανόμαστε». Έ, αυτό ακριβώς συνέβη αφού επί δυο περίπου ώρες οι περίπου 20 που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συζητούσαν το....
οικονομικό πρόβλημα της τοπικής οργάνωσης που συνίσταται κυρίως στα οφειλόμενα ενοίκια των γραφείων στον ιδιοκτήτη. Έναν ιδιοκτήτη που έκανε υπομονή κοντά δυο χρόνια και αποφάσισε να στείλει τελεσίγραφο «ή με πληρώνετε ή σας κάνω έξωση». Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιάννης Μουταφίδης που είδε την απειλή της έξωσης μπρος στα μάτια του έκανε έκκληση για συνέλευση μήπως και βρεθεί λύση και συγκεντρωθούν τα δυο χιλιάρικα που οφείλονται.

Μετά από συζήτηση, μετά από πολύ συζήτηση δηλαδή, και παρόντων των στελεχών κατέληξαν σε λύση. Τα λεφτά βρέθηκαν αφού άπαντες δεσμεύτηκαν να συνδράμουν ώστε να πληρωθεί η οφειλή και στο εξής εγγράφηκαν στη λίστα οι περισσότεροι ώστε να δίνουν από 10 ευρώ το μήνα ώστε να μην προκύψει ξανά το πρόβλημα αυτό.

Τώρα, αν αναρωτιέστε αν συζήτησαν και για πολιτικά ζητήματα να σας πω ότι δεν ….πρόκαμαν. Ακροθιγώς ετέθη το ερώτημα αν πρέπει ή όχι η τοπική οργάνωση να εκδίδει ανακοινώσεις για τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα και αμέσως προέκυψε πρόβλημα. Οι απόψεις ήταν αντίθετες. Οι μεν υποστήριξαν ότι δεν πρέπει η τοπική οργάνωση να βγάζει ανακοινώσεις και να παρεμβαίνει στα τοπικά ζητήματα διότι με τον τρόπο αυτόν θα έρχεται ενδεχομένως σε κόντρα με τους οπαδούς του κόμματος. Άφησαν αυτό το «προνόμιο» στην ΝΟΔΕ που πληροφοριακά να σας πως ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Οι παρεμβάσεις της είναι άχρωμες και άοσμες και ως εκ τούτου δεν έχουν κανένα πολιτικό αντίκρυσμα.

Τέλος, η συνέλευση των στελεχών δεν συζήτησε και ως εκ τούτου δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα στο θέμα που υποτίθεται θα συζητούσαν και αφορούσε στη στελέχωση θεματικών επιτροπών. Το αφήσαν για άλλη συνέλευση που θα γίνει σε εύθετο χρόνο.
Συμπερασματικά. Η χτεσινή συνέλευση που άρχισε στις 9μμ και τελείωσε στις 11μμ ήταν κυρίως μια μάζωξη με «φιλανθρωπικού» χαρακτήρα. Όπως τα αντίστοιχα απογευματινά που διοργανώνουν ορισμένες κυρίες στα σπίτια τους ή σε ξενοδοχεία και πίνουν τσάι και συζητάνε περί ανέμων και υδάτων και στο τέλος αφήνουν τον οβολό τους υπέρ των ορφανών της ενορίας.

Κατά τα άλλα, η ΝΔ είναι ένα κόμμα με νέο αρχηγό που είναι έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα. Ανέκδοτο διαρκείας δηλαδή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: