Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Είναι ικανό το αποτέλεσμα στους δασκάλους να οδηγήσει σε συνεργασία ΚΚΕ-ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

συγκεκριμένα είναι 33,2% όταν η πρώτη δύναμη, η ΔΑΚΕ, μετά βίας φτάνει το 24,4%. Είναι αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα ικανό να ανοίξει μια συζήτηση για κοινό εκλογικό βηματισμό των οργανώσεων που έχουν αναφορά στην αριστερά, κομμουνιστική και ριζοσπαστική; Δε νομίζω ότι είναι ικανή προϋπόθεση να ανοίξει αυτή η συζήτηση για συνεργασία αφού το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν και προτιμάει τον μοναχικό του δρόμο. Ωστόσο, κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει μεγάλη πίεση να συνεργαστούν και να έχουν κοινό βηματισμό οι δυνάμεις της ΛΑΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που έχουν αναφορά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

3 σχόλια:

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Σε ό,τι μας αφορά αταλάντευτη επιδίωξη μας ειναι η δημιουργία κοινού μετώπου για την ανατροπή των μνημονίων και όλων όσων τα εφαρμόζουν.
Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. αυτό επιδιώξαμε πιο έντονα από ποτέ σε αυτές τις εκλογες, χωρίς να ζητάμε για το σχήμα μας απολύτως τίποτα. Για λόγους πέραν της δικής μας θέλησης αυτή η συνεργασία δεν έγινε πράξη.
Θα επιμείνουμε ενωτικά το επόμενο διάστημα.

ΥΓ. Ακόμα και χωρίς το ΚΚΕ οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς εξέλεγαν αιρετό στο ΚΥΣΠΕ.

Ανώνυμος είπε...

Όνειρα θερινής νυκτός.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ικανό το αποτέλεσμα στους δασκάλους να οδηγήσει σε συνεργασία ΚΚΕ-ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Απλά όχι ή με τίποτα. Μακάρι μεν, αλλά...