Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

video- Στην ΤV100 ο Διαμαντόπουλος για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στην Ημαθία- Υποδειγματική η στάση του

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης "Πέριξ" βγήκε ο....
διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος και μίλησε για το θέμα που έκανε πανελληνίως ρεζίλι την Αλεξάνδρεια, για το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων.
Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στις ρατσιστικές αντιδράσεις των γονέων του 1ου -5ου Δημοτικού Σχολείου που αναπαράχτηκαν από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης και στιγμάτισαν την τοπική κοινωνία όταν αυτή η κοινωνία, αυτός ο κόσμος συμπεριφέρθηκε πριν από λίγους μήνες, όταν ήρθαν οι πρόσφυγες στο 722, με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης.
Μίλησε για την αναγκαιότητα που επιβάλει ο νόμος ώστε να παιδιά πρόσφυγες να πάνε σχολείο και τόνισε ότι θα πάνε, είναι δεδομένο. Θα πάνε με ασφάλεια αφού όλα έχουν εμβολιαστεί και έρθουν οι δάσκαλοι που έχουν προσληφθεί από το υπουργείο.
Επίσης, ο διευθυντής αναφέρθηκε και στην δική του εμπειρία από την πενταετή θητεία του ως δάσκαλος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καθώς και στην πρόσφατη εμπειρία του με την μικρή πρόσφυγα Αμάρ από το κέντρο φιλοξενίας της Βέροιας.
Ο Στ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι στο κέντρο φιλοξενίας στην Αγ. Βαρβάρα το ζήτημα της εξεύρεσης του σχολείου είναι λυμένο αφού όλα θα φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο του χωριού ενώ για την Αλεξάνδρεια ήδη έχουν γίνει οι προτάσεις και το Υπουργείο θα αποφασίσει στις επόμενες μέρες για το ποιο σχολείο θα επιλεγεί.

Θέλω να επισημάνω ότι η στάση του εν λόγω διευθυντή, του συγκεκριμένου στελέχους της εκπαίδευσης, μπορεί να χαρακτηριστεί υποδειγματική όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Όχι μόνο λειτουργεί υπηρεσιακά θέλοντας και μη αλλά βγαίνει μπροστά, διαλέγεται και συγκρούεται και γενικώς το παλεύει ώστε να μην επικρατήσουν οι ξενοφοβικές φωνές. Μπράβο του.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι , ναι εχεις δικιο. Εαν έλεγε κάτι άλλο θα τον έλεγες φασίστα?
Ποιος τελικά ρε Μόχλα είναι φασίστας? Αυτός που δεν σου αρέσει? Αυτός που δεν λέει αυτό που θές να ακούσεις?
Παρακολουθώ την ιστιοσελίδα σου χρόνια τώρα. Σε γουστάρω σε πολλές αναρτήσεις. Αλλά σε μερικές διαδυκτικέ φίλε ( μου επιτρέπεις να το πω ) ξεπερνάς όρια.
Αυτά που γράφεις (όχι μόνο στο άρθρο το σημερινό) σε κάνουν φούλ φασίστα. Οτι δεν σου αρέσει είναι φασισμός. Οτι σου αρέσει , ΚΑΙ ας μην αρέσει στο 99% είναι καλό. Ελεος ρε συ.
Μην χωρίζεις, μόνιασε, Μπορείς.
Ευχαριστώ.
Και μην ξεχνάς η κοινωνία μας δέχθηκε υπερβολικά καλά τους μετανάστες. Υπερβολικά καλά. Αλλά εσύ προσπαθείς να κάνεις θέμα , χωρίς θέμα.
Δηλαδη σημερα που ολοι οι καθηγητες κολοβαρουσαν επειδη ηθελαν να ψηφισουν ημερα ΤΕΤΑΡΤΗ και ΕΓΩ πληρωνω τον μισθο τους δεν ειναι θεμα.
Οταν λεν ΕΛΕΘΕΥΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ειναι και συνδικαλιστες δεν σε χαλαει.
Πλακα με κανεις ρε φιλε?
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔΠΑΣΟΚΟΥΛΑ.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ.
ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΡΟΥΦΟΥΣΑΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00.
αυτό δεν είναι θέμα?
Φασίστας δεν είμαι, σόρια φίλε, ΕΓΙΝΕΣ ΕΣΥ.