Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση σε ανυπόστατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ από τον δήμο Αλεξάνδρειας

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ μετερχόμενη την μοναδική τέχνη που διαθέτει, αυτή της παραπληροφόρησης, και με την οποία έχει ενασκηθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, γράφει και ξαναγράφει ότι εξ αιτίας της ανεπάρκειας του δημάρχου Γκυρίνη το δημοτικό ταμείο ζημιώθηκε με 400 χιλιάρικα. Είναι.....
προφανές ότι πρόκειται για χονδροειδέστατο ψέμα και μόνο εκ του γεγονότος ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα είχαν ξεσηκωθεί και οι ...πέτρες.
Επειδή όλοι γνωριζόμαστε στον τόπο αυτό και επειδή όλοι ξέρουμε γιατί γράφονται τέτοιες τερατολογίες και ανοησίες δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. 
Απλά, κάντε τον κόπο να διαβάστε την ανακοίνωση απάντηση που έβγαλε ο δήμος για την εν λόγω ανακρίβεια και άμα χρειαστεί τα ξαναλέμε.

Ανυπόστατες οι κατηγορίες σχετικά με τις ευθύνες του Δήμου Αλεξάνδρειας που αφορούν την καθυστέρηση έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας στα νέα οχήματα ειδικού τύπου “press container”

Σε χθεσινό έντυπο αλλά και ηλεκτρονικό δημοσίευμα,  ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει πως ο Δήμος Αλεξάνδρειας «έχασε» σημαντικό χρηματικό ποσό από την καθυστέρηση στην έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας των νέων οχημάτων μεταφοράς απορριμμάτων ειδικού τύπου “press container”. 

Η αλήθεια και σε αυτή την περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική. Τα εν λόγω οχήματα δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου αλλά στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας με διακριτικό τίτλο ΦοΔΣΑ

Η καθυστέρηση έκδοσης των πινακίδων στον ως άνω Φορέα προήλθε από νομικό κενό στην εθνική νομοθεσία αναφορικά με την ταξινόμηση κρατικών οχημάτων για το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει ο Δήμος Αλεξάνδρειας. Αντιθέτως μάλιστα, λόγω των έγκαιρων ενεργειών και των πιέσεων του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη, που ασκήθηκαν τόσο στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσο και στο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας το πρόβλημα λύθηκε, παρά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στις αρχές του 2016, η οποία επέφερε και άλλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. 
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενήργησε με την ιδιότητα του ως Φορέας Υλοποίησης, σύμφωνα με την υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση με τον ΦοΔΣΑ, και ήταν υπεύθυνος για την έγκαιρη και ορθή διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας των εν θέματι οχημάτων, γεγονός που τελεσφόρησε επιτυχώς.

Δεν μπορεί η έλλειψη σαφούς εθνικού νομικού πλαισίου και η ενδεχόμενη παρερμηνεία των γεγονότων από τοπικούς δημοσιογράφους να χρεώνεται με τέτοια ευκολία στη διοίκηση, τη στιγμή που τα νέα οχήματα που αποκτήθηκαν με αποκλειστικές ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου είναι πια σε θέση να εξοικονομήσουν πόρους οι οποίοι θα διατεθούν σε μεγάλο βαθμό προς ανακούφιση των δοκιμαζόμενων από την κρίση συμπολιτών μας. 
Η συνολική αλληλογραφία επί του θέματος που καταδεικνύει τις παραπάνω επίπονες προσπάθειες του Δήμου μας είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. 

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε τις νέες κοινωνικές δομές που πρόκειται εντός του 2017 να λειτουργήσουν στον Δήμο μας και έχουν χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η οργάνωση και η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου και Κέντρων Κοινότητας.  
Να αναφέρουμε επίσης και την επιτυχή λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, μια δομή που λειτουργεί με πρωτοβουλία της σημερινής διοίκησης και με την εθελοντική υποστήριξη δημοτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι αγκάλιασαν από την αρχή αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς και το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), μέσω του οποίου βοηθήθηκαν με διανομή βασικών αγαθών περίπου 1.178 οικογένειες του Δήμου μας. 
Οι ως άνω Δομές αυταπόδεικτα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ πως ο Δήμος Αλεξάνδρειας, εκπροσωπούμενος από τη σημερινή διοίκηση, διαθέτει ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΟ και επιθυμεί να είναι δίπλα σε όποιον δημότη έχει ανάγκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: