Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

"Θαύμα" Δημητριάδη: Έσυρε σε συνεργασία ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αλεξάνδρειας

Θεωρώ ότι ο κοινός βηματισμός τόσο στην πρώτη φάση της κοινής υποβολής αιτήματος προς την διοίκηση όσο και στη δεύτερη φάση της αποχώρησης από την αίθουσα της συνεδρίασης με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα του ενορχηστρωτή όχι μόνο εκθέτει αλλά......
εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την παράταξη του ΚΚΕ όσο και του Σύριζα που κυριολεκτικά "τσουβαλιάστηκαν" από τον Δημητριάδη και σύρθηκαν σε μια διαδικασία και συμπεριφορά που μπάζει από παντού.

Είναι γνωστό ότι ο Δημητριάδης μπορούσε να υποβάλλει από μόνος του πρόταση εισαγωγής ενός θέματος για συζήτηση. Έχει τον επαρκή αριθμό  δημοτικών συμβούλων για το ζήτημα αυτό. Αυτός όμως επεδίωξε και απέσπασε σχετικά εύκολα όπως έμαθα την συνέναιση των Σπυρίδη και Αλευρά. Πέτυχε το ακατόρθωτο δηλαδή ο Δημητριάδης. Να οδηγήσει σε συνεργασία Σύριζα- ΚΚΕ και αφετέρου να αναβαθμίσει ένα ήσσονος πολιτικής αξίας ανθυποθέμα σε μείζον πολιτικό γεγονός. Και αυτή την πολιτική βοήθεια του την πρόσφεραν απλόχερα οι δημοτικές παρατάξεις του Σύριζα και το ΚΚΕ χωρίς σκέψη, χωρίς κριτήριο, χωρίς να κάτσουν να σκεφτούν ποιες θα μπορούσε να είναι οι πολιτικές παράμετροι της απόφασής τους.

Υποβλήθηκε λοιπόν η κοινή αίτηση για να γίνει ειδική συνεδρίαση. Αυτό ήθελε ο Δημητριάδης αυτό έκαναν και οι Σπυρίδης, Αλευράς. Ζήτησαν ειδική συνεδρίαση για ένα γελοίο θέμα και παρέλειψαν να ζητήσουν ειδική συνεδρίαση για τα της ΔΕΥΑ, για την πυρκαγιά στη Μελίκη, για την γούρνα στη Μελίκη και ένα σωρό μεγάλης σημασίας ζητήματα που ταλάνισαν τον δήμο αφενός και θέματα που θα μπορούσαν να βρουν κοινό παρονομαστή συζήτησης και συμφωνίας και που ίσως διεκδικούσαν όλοι μαζί στο μέλλον. Όμως τίποτα επ΄ αυτού. Συμφώνησαν αμέσως και έπεσαν στην παγίδα του Δημητριάδη.

Να δεχτώ ότι η κίνηση των δύο έγινε εξ αιτίας έλειψης εμπειρίας ή αδυναμίας ανάλυσης. Όμως η κοινή αίτηση έγινε. Το θέμα ορίστηκε να συζητηθεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δυο θέματα που αφορούσαν την συζήτηση του ΟΕΥ ήταν τα μοναδικά που απασχολούσαν την συνεδρίαση. Μ΄ άλλα λόγια μετατρέπονταν σε ειδική η εν λόγω τακτική συνεδρίαση εκ των πραγμάτων, εξ αντικειμένου. Ωστόσο, και πάλι ο Δημητριάδης κατέστρωσε το σχέδιο πολιτικής διαχείρισης της φυγής του και τσουβάλιασε για δεύτερη φορά τα πρόθυμα πολιτικά θύματα, τον Σπυρίδη και τον Αλευρά. Και αυτοί, όχι μόνο μπήκαν στο τσουβάλι πρόθυμα αλλά ήταν και χαρούμενοι!!!

Είδαμε λοιπόν να αναλύει με άνεση ο Δημητριάδης τους λόγους της αποχώρησης από την συνεδρίαση. Λόγοι χωρίς καμιά πολιτική βάση, φρασεολογία τμαματάρχη της δεκαετίας του ΄60, εννιά στις δέκα φράσεις νούμερα, άρθρα, και παράγραφοι και αριθμοί πρωτοκόλλου. Για πολιτική τίποτα ο Δημητριάδης αλλά το σύνθημα το είχε δώσει. Θα σήμαινε αποχώρηση και θα έφευγαν  όλοι μαζί, συντεταγμένα, αγκαλιασμένοι και χαρούμενοι, προπάντων χαρούμενοι.
Ανεξήγητο αλλά έγινε και συνεχίζω. Ολοκληρώνει την τοποθέτησή του ο Δημητριάδης, κακώς κατά την άποψή μου του δόθηκε ο λόγος να μιλήσει για το 2ο θέμα από τον Μπρουσκέλη αλλά το λάθος επί της διαδικασίας είχε γίνει οπότε το παραβλέπω. Και ενώ ο Δημητριάδης λέει ότι η παράταξή του θα αποχωρήσει και ότι καταθέτει πρόταση μομφής κατά του προέδρου Μπρουσκέλη παραμένει στην συζήτηση. Αντί να σηκωθεί η παράταξή του να φύγει μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του όπως γίνεται πάντα και παντού αυτοι παραμένουν. Περιμένουν να μιλήσει ο Σπυρίδης, να μιλήσει και ο Αλευράς και να φύγουν όλοι μαζί. Ως ενιαία παράταξη ένα πράμα.

Σημειολογικά το θέαμα ήταν άκρως ενδιαφέρον. Θα περίμενα από την οργάνωση του ΚΚΕ ένα σχόλιο για το ζήτημα αλλά μάλλον θα είναι πολυτέλεια να συμβεί. Ο Σύριζα δια του Σπυρίδη δεν ενήργησε πρωτόγνωρα αφού είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες “συνέργειες” δεδομένου ότι συνεργάζονται εδώ και δυο χρόνια με το ακροδεξιό Καμμένο. Στον Δημητριάδη θα άλλαζαν συμπεριφορά; Δε λέει.

Τέλος αλλά όχι έσχατο. Η υποβολή πρότασης μομφής που ανακοίνωσε ο Δημητριάδης κατά του Μπρουσκέλη υποστηρίχτηκε τόσο από τον Σπυρίδη όσο και από τον Αλευρά. Πλήρης η ταύτιση και σε αυτή την κίνηση που είναι πολιτικά σημαντική γιατί δεν υποβάλλονται ως γνωστόν κάθε μέρα προτάσεις μομφής. Ωστόσο, η επιχειρηματολογία της μειοψηφίας για την πρόταση μομφής δεν στέκει επ΄ ουδενί. Δεν είναι λόγος επαρκής ο ισχυρισμός ότι δεν όρισε ειδική συνεδρίαση ο Μπρουσκέλης και όρισε τακτική. Λες και πέντε ώρες συνεδρίαση δεν είναι αρκετές να πουν τα όσα ήθελαν οι τρεις παρατάξεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: