Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στα Τοπικά Χρονικά- Εκλογές, κοστούμια και Νομαρχία στη χώρα του Χριστοφοράκου

Σαν πολύ να αγάπησαν εσχάτως την Ημαθία οι κυβερνητικοί και ο ένας έρχεται και ο άλλος φεύγει. Δεν περνάει βδομάδα που να μην έχουμε έναν υπουργό ή υφυπουργό ή γενικό στα μέρη μας και αυτό οι παλιοί, οι έμπειροι το λένε κινητικότητα και προοιωνίζονται εκλογές. Λέτε;
Προσωπικά δεν το πιστεύω διότι.....
ουδείς που κυβερνά θέλει να απωλέσει την κυβερνητική εξουσία και τα όποια οφέλη πηγάζουν από αυτή. Εξ άλλου, μην παραβλέπετε το γεγονός ότι εκτός ενός σημαντικού αριθμού βουλευτών που δε θα επανεκλεγούν χιλιάδες μικρομεσαία στελέχη που σήμερα σιτίζονται από το δημόσιο ταμείο ως σύμβουλοι κλπ θα χάσουν το πάρτι και τα μεγαλεία. Όλα τούτα είναι σοβαροί λόγοι να μην γίνουν εκλογές.

Σε συνδυασμό μάλιστα ότι ο Σύριζα τα πάει πάρα πολύ καλά στα μνημόνια και τα εφαρμόζει όπως ακριβώς λένε οι τροϊκανοί αφαιρείται κάθε επιχείρημα ή κίνητρο για τους ξένους να μη θέλουν τον Τσίπρα για πρωθυπουργό και μοιραία ο Κυριάκος θα αναγκαστεί να περιμένει. Και θα περιμένει κατά πως φαίνεται πολύ, ως το φθινόπωρο του 2019 γιατί ο Τσίπρας θα το τραβήξει μέχρι εκεί για να δει τη ΝΔ να γίνεται τσίρκο, να πέφτουν πισώπλατες μαχαιριές, να επικρατεί η μουρμούρα για την ανικανότητα του Κυριάκου, να γίνεται συνεχής διαγκωνισμός μεταξύ των τοπικών στελεχών για το ποιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής ελπίζοντας να εκλεγεί κλπ κλπ

Και επειδή στον Σύριζα ξέρουν να χειρίζονται καλά, πολύ καλά θα έλεγα, την κυβερνητική εξουσία, και επειδή γνωρίζουν ότι θα είναι δεύτεροι μετά τη ΝΔ αποφάσισαν να αλώσουν τον χώρο της αυτοδιοίκησης όπου η σημερινή παρουσία τους είναι μηδενική. Εκλέχτηκαν κανά δυο δήμαρχοι ως Σύριζα και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Τρίχες δηλαδή. Και η κυβέρνηση σκέφτηκε και αποφάσισε να τα κάνει έφοδο θεσπίζοντας την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα.
Καλό είναι το σύστημα, το πιο δημοκρατικό είναι αλλά να το φτιάξει στις βουλευτικές και μετά να το θεσπίσει και στις αυτοδιοικητικές. 

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές η απλή αναλογική θα οδηγεί σε αναγκαστικές συνεργασίες αφού ουδείς συνδυασμός δεν θα πετυχαίνει αυτοδυναμία. Προφανώς θα εκλέγεται δήμαρχος ο αρχηγός του πρώτου συνδυασμού αλλά και αυτό "παίζεται" δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα, τη χώρα όπου η Σίμενς μεγαλούργησε. 

Όλοι θυμόμαστε τις καφετιέρες και τα τηλεφωνικά κέντρα που δώριζε ο κύριος Σίμενς στην Ντόρα και τον Κυριάκο. Και ω του θαύματος ο Χριστοφοράκος την έκανε για Γερμανία στα κρυφά με την Ντόρα υπουργίνα των εξωτερικών και ουδείς τον πήρε είδηση. Επί Ντόρας αν δεν κάνω λάθος, που δεν κάνω, δόθηκαν από το υπουργείο της και ένα μικροποσό σε μια ΜΚΟ για να προστατέψει το κλίμα στην Καραϊβική! Ναι, τρια εκατομμύρια ευρώ έδωσε η Ντόρα και τα φράγκα βρέθηκαν επενδεδυμένα σε ομόλογα από τον Κοτζιά και επιστράφηκαν. 


Στη χώρα της Ντόρας και του Κυριάκου, στη χώρα των Μητσοτάκηδων που τον μεν αιωνόβιο πατέρα κατάφερε να τον κάνει πρωθυπουργό ο αείμνηστος Ανδρέας του Πασόκ και τον δε υιό, τον Κυριάκο, να τον κάνει εν αναμονή πρωθυπουργό ο Τσίπρας είμαστε καταδικασμένοι από χέρι.

Και μέχρι νάρθει αυτή η "ευλογημένη" ώρα που θα προκηρυχτούν οι βουλευτικές εκλογές για να ηρεμήσουν όλοι στη ΝΔ φαίνεται ότι ανοίγει ακόμα ένα μέτωπο στο κόμμα αυτό με πρωταγωνιστή έναν πολιτικό από τα παλιά. Τι παλιά δηλαδή; Πέντε χρόνια μόλις πέρασαν από την ώρα εκείνη που ο Μιχάλης είχε θυμώσει τόσο πολύ που δεν του έγινε το χατήρι να είναι εκτός ψηφοδελτίου ο Τσαβδαρίδης και ο Βεσυρόπουλος μαζί και πήρε την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί.
Απέσυρε την υποψηφιότητά του, μπήκε ο Βεσυρόπουλος στη θέση του και βγήκε βουλευτής και τώρα τραβάει ολοταχώς για υπουργική καρέκλα κατά πως λένε οι φίλοι του.

Ο Χαλκίδης λοιπόν αφού έκανε και συνεχίζει να κάνει θητεία στον ιδιωτικό τομέα το ξανασκέφτηκε και το αποφάσισε. Επιστρέφει στην πολιτική σκηνή όχι όμως ως υποψήφιος βουλευτής αλλά θέλει να γίνει Νομάρχης. 
Ναι, καλά το διαβάσατε στο ρεπορτάζ που δημοσίευσα χτες και το ξαναλέω και σήμερα. Θέλει να γίνει νομάρχης όπως ήταν ο Καραπαναγιωτίδης, ο Βλαζάκης και σήμερα ο Καλαϊτζίδης.

Ο σημερινός νομάρχης, ο Κ. Καλαϊτζίδης ήταν από τους στενούς πολιτικούς φίλους του Χαλκίδη για πολλά χρόνια. Μάλιστα σήμερα έχει ως συνεργάτες του και κάποια άτομα που τα χρόνια εκείνα ήταν στο γραφείο του τότε βουλευτή.
Ωστόσο, για να είναι υποψήφιος ο Χαλκίδης θα πρέπει με κάποιον τρόπο να "φαγωθεί" ο Καλαϊτζίδης. 

Αναρωτιέστε αν θα βρεθεί τρόπος να "φαγωθεί"; Στην πολιτική όλα γίνονται και όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Αλλά αναρωτιέμαι ποια δικαιολογία θα βρουν να τον "φάνε" και κυρίως ποια δικαιολογία θα βρει ο Τζιτζικώστας να τον αντικαταστήσει με τον Χαλκίδη όταν προ ημερών δήλωσε ότι όλη η ομάδα έχει άριστη συνεργασία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι έτσι θα συνεχίσουν.

Όταν η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι προφανές ότι δεν στέλνεις στον πάγκο τον αρχηγό της. Έτσι δεν είναι; Έλα μου ντε που ο Μ. Χαλκίδης δηλώνει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτός θα είναι υποψήφιος Νομάρχης και μάλιστα ότι ήδη έχει κλείσει αυτή η υπόθεση....
Εδώ αρχίζουν τα ωραία. Και όταν λέω "ωραία" το εννοώ διότι όσοι έχετε γνωρίσει τον Χαλκίδη να δίνει μάχες και να έχει κόντρες θα θυμάστε ότι είχαν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: