Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ανοιχτή κόντρα στην ΚΕ ΠΑΣΟΚ μεταξύ Φωφικών και Ανδρουλακικών

-Στην Ημαθία υπάρχει χάσμα;

Όπου φτώχεια και γκρίνια λέει ο λαός και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ η παροιμία ταιριάζει γάντι. Τα όσα απείρου κάλους έγιναν στην χτεσινή σύνοδο της ΚΕ του κόμματος   και περιγράφονται αναλυτικά σε......
ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι αρκούντως δηλωτικά του σχίσματος που υπάρχει σε επίπεδο μεσαίων και ανώτερων στελεχών που συγκροτούν το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος. Η πτέρυγα Ανδρουλάκη, του ευρωβουλευτή, συγκρούστηκε ευθέως με την ηγετική και κατάφερε να περάσει απόφαση σχετικά με το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κόντρα στην πρόταση της Γεννηματά. Βέβαια, η ηγεσία μετά το σοκ που υπέστη εξέδωσε ανακοίνωση ότι η ΚΕ έκανε δεκτή την πρόταση της προέδρου αλλά αυτή η αλχημεία μικρή σημασία έχει διότι αυτά γίνονται στα κόμματα από πολύ παλιά.

Το μπάχαλο στην σύνοδο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτικό της κατάστασης στο εν λόγω κόμμα που προσπαθεί να ξαναβρεί τον βηματισμό του, να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία που του έχει γυρίσει την πλάτη και να σταθεροποιηθεί ως ακόμα ένας πόλος της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα. Ένα εγχείρημα πολύπλοκο και δύσκολο διότι ο χώρος αυτός ήδη εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και στην συλλογική συνείδηση επικρατεί ότι ακόμα ένας τέτοιος ή παραπλήσιος πόλος είναι αχρείαστος πολιτικά.

Βέβαια, μόλις χτες στην Αλεξάνδρεια ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι το συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ θα γίνει κανονικά το φθινόπωρο και με τον τρόπο αυτόν τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της πρότασης Γεννηματά που θέλει ένα συνέδριο με την πλειοψηφία των συνέδρων να είναι διορισμένοι. Αντιθέτως, η ομάδα Ανδρουλάκη θέλει ένα ανοιχτό συνέδριο που να εκπροσωπείται η κοινωνία. Ζητούμενο είναι η βούληση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία καθώς και των μελών του όσον αφορά με το ποια από τις δυο προτάσεις στηρίζει. Την καταστατική απόφαση ή την απόφαση της Φώφης;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είμαι σε θέση να καταγράψω ότι ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος στην Ημαθία υπάρχουν απόψεις που στηρίζουν με συνέπεια τα όσα λέει ο Ανδρουλάκης και η συνεδριακή απόφαση του 2015 και βέβαια υπάρχουν στελέχη που υπακούουν πιστά στις προεδρικές αποφάσεις. 
Κατά πως φαίνεται η μεγαλοβδόμαδα για το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: