Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο λαλίστατος Άδωνης στη Βέροια, οι Νεοδημοκράτισες του κωμμωτηρίου και οι φακές προς 12 ευρώ το πιάτο

Δε θα κομίσω τίποτα αν αναφερθώ στην πολιτική διαδρομή του Άδωνη Γεωργιάδη γιατί είναι σε όλους γνωστή. Βρίθει θέσεων και απόψεων που έχουν ακροδεξιό πρόσημο, έχει διαφημίσει τη Χούντα των Συνταγματαρχών, είχε πολιτικές και φιλικές σχέσεις με τον πραξικοπηματία Παττακό, έχει καθυβρίσει Καραμανλή, Μητσοτάκη και Σαμαρά και....
άλλα πολλά. Ωστόσο, οι Νεοδημοκράτες σήμερα τον καμαρώνουν ως αντιπρόεδρο της ΝΔ, μια θέση που του την έδωσε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλοντας να έχει μια πόρτα ανοιχτή στο ακροδεξιό ακροατήριο του κόμματος υποκρινόμενος ο ίδιος ότι εκφράζει τον κεντρώο -φιλελεύθερο χώρο. Έστω και αν όπως ο ίδιος ο Κυριάκος έχει δηλώσει ο Παττακός και οι άλλοι χουνταίοι τον κατέστησαν έξι χρονών παιδί ...πολιτικό πρόσφυγα!!!


Τα παραπάνω είναι γνωστά τοις πάσι. Αυτό που επίσης είναι γνωστό είναι ότι ο Γεωργιάδης ήρθε στη Βέροια προ ημερών προσκεκλημένος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ ως κεντρικός ομιλητής. Με το γνωστό του ύφος, με το ύφος του ξερόλα, είπε το εξής αμίμητο: πρέπει να φύγουν οι κομμουνιστές εννοώντας την κυβέρνηση του Σύριζα. Μάλιστα έδειξε να είναι και δικαιωμένος, το είπε εξ άλλου, διότι την ίδια γελοία ατάκα εκστόμισε και ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Βέμπερ προ ημερών και έγινε βεβαίως καταγέλαστος.

Το πρόβλημα, η έγνοια του Άδωνη είναι διαχρονική και δεν την κρύβει. Είναι η λεγόμενη ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και έχει τάξει τον εαυτό του να την ακυρώσει. Στην προσπάθειά του αυτή βρίσκει ενίοτε και συμμάχους όπως εσχάτως τον Βαγγέλη
Βενιζέλο που αποκάλεσε τον Γεωργιάδη ως έναν απολύτως πετυχημένο υπουργό. Ο Βενιζέλος διαισθάνθηκε ότι απειλείται ο πολτικός του σύμμαχος εξ αιτίας της εξεταστικής που συγκροτήθηκε και θα ερευνήσει τα όσα έγιναν στον πολύπαθο χώρο της Υγείας και για ένα χρονικό διάστημα ήταν υπουργός και βγήκε και του έκανε πλάτες. Ακόμα ένα δείγμα γραφής.

Ο Γεωργιάδης μίλησε κοντά μια ώρα στη Βέροια όταν εξαρχής είπε ότι θα μιλήσει περίπου 25 λεπτά για να ακούσει τους νεοδημοκράτες που ήταν στην συγκέντρωση. Όμως, επειδή “έξις δευτέρα φύσις” και όταν βρει μικρόφωνο δεν το αφήνει διπλασίασε το χρόνο της ομιλίας του. Βρήκε ακροατήριο και θα το άφηνε; Ας πρόσεχε το ακροατήριο. Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τα όσα ανιστόρητα και προκλητικά γελοία επιχειρήματα ανέφερε. Θα ήταν μάταιος κόπος διότι ως γνωστόν στον τομέα αυτόν ο Άδωνης έχει μεταπτυχιακό.

Αξίζει όμως να ασχοληθεί κανείς με όλους εκείνους που αφενός τον προσκάλεσαν ως κεντρικό ομιλητή και με όλους εκείνους που τον υπέστησαν. Άν κάνουμε μια αναλυτική καταγραφή των πολιτικών παρουσιών στην εν λόγω εκδήλωση θα βγάλουμε για ακόμα μια φορά συμπεράσματα χιλιογραμμένα. Η συντριπτική πλειοψηφία των όσων παραβρέθηκαν είναι στελέχη που συνήθως τα αποκαλούμε “ιστορικά”. Ήταν και στελέχη της νέας γενιάς που φιλοδοξούν να παίξουν κάποιον ρόλο στα πράγματα όταν η ΝΔ καταλάβει εκ νέου την εξουσία. Ήταν κάτι ώριμες κυρίες που
Σα να ήταν σε γάμο
πήγαν κατευθείαν στον πολυχώρο της Εληάς κατευθείαν από το κωμμωτήριο και συνοδεύονταν από τους συζύγους τους που οι ίδιες είχαν αναλάβει να “διακοσμήσουν” αφού εξέλαβαν την εκδήλωση όχι ως απολογιστική συνέλευση αλλά ως ευκαιρία κοσμικής συνάντησης. Εξ άλλου, τέτοιες συγκεντρώσεις έχουν καταντήσει να είναι μόνο κοσμικές και ουδόλως πολιτικές. Η πολιτική κουλτούρα της εποχής αυτή είναι και προσωπικά δεν απορώ.


Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν απο την εκδήλωση οι πολιτευτές της ΝΔ που όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνεται ο αριθμός τους. Κοστούμια και γραβάτες φόρεσαν και πήγαν να πιάσουν πρώτο τραπέζι για να γίνει η απαραίτητη φωτογράφιση.
Απ. Εμμανουηλίδης
Ήταν και παλαιοί πολιτικοί όπως ο Ηλίας Φωτιάδης που βρίσκει αφορμή να ξεδίνει λέγοντας ανέκδοτα. Από κοντά και ο Μιχάλης Χαλκίδης που μετά την πολιτική αγρανάπαυση πέντε ετών αποφάσισε να επανακάμψει στην ενεργό πολιτική διεκδικώντας την θέση του υποψήφιου Νομάρχη Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Τζιτζικώστα. Παραβρίσκεται τακτικά στις εκδηλώσεις αυτού του τύπου και όπως διάβασα και είδα στον Λαϊκούρα τα βρήκε με τον άλλοτε μισητό του αντίπαλο Λάζαρο Τσαβδαρίδη και μάλιστα φωτογραφήθηκαν σχεδόν αγκαλιά προ ημερών στην Θεσσαλονίκη!!!


Παρών και ο Λαζ. Τσαβδαρίδης που ως γνωστόν έχει στενή φιλία με τον αντιπρόεδρο και δικαιωματικά ελπίζει σε μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ευελπιστώντας να επανακάμψει στη Βουλή.
Παρόντες και πολλοί άλλοι δεξιοί παλιάς κοπής αλλά ήταν παρών και ένας νέας κοπής δεξιός, ο Λιολιόπουλος που για ακόμα μια φορά επέλεξε ή αναγάστηκε να είναι μόνος και έρημος, σχεδόν εκτός αιθούσης. Ως ξένο σώμα σε μια ΝΔ που κατά πως φαίνεται ενοχλείται από την παρουσία “παρείσακτων”. Ο “αξιολογημένος” Λιολιόπουλος βγήκε και αυτός φωτογραφίες με τον αντιπρέδρο που κατά πως φαίνεται εκτιμά πολύ και μάλιστα δήλωσε ότι ικανοποιήθηκε με το που τον είδε. Τον λόγο δεν το μάθαμε αλλά αυτό είναι ακόμα ένα δείγμα της πολιτικής ωριμότητας του ανδρός.

Κλείνοντας να πω ότι ο Άδωνης δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι το Υπουργείο στο οποίο κατά γενική ομολογία γινότανε πάρτι επί σειρά ετών πλήρωνε μερίδα φακές σούπα προς 12,5 ευρώ. Προφανώς τόσο κοστίζουν οι φακές στο εστιατόριο που τρώει ο αντιπρόεδρος και βρήκε την τιμή φυσιολογική....

*οι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι από το verianet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην μπερδεύεις την Νεα δημοκρατία με την σημερινή νεα δημοκρατία. Απολιθώματα προηγούμενης δεκαετίας, καινούργια νεαρά φυντάνια μπας και γλύψουν κάνα κοκαλάκι και βολευτούν (μελλοντικοί τεμπέληδες) και κοιμησμένοι ηλικιωμένοι σε απόσυρση.Αυτό είναι το τέλος της νεας δημοκρατίας.
Η δεξιά (ας το πούμε έτσι) θα επανέλθει πιθανόν με άλλον σχηματισμό που θα εκπροσωπεί τα πιστευώ της στο προσεχώς μέλλον . Το πολύ πολύ να βγεί ο κούλης για λίγο και τέλος. Αυτο δεν είναι κόμμα, συνοθύλευμα είναι. Για αυτό και ο σύριζας κάνει πάρτυ δυστυχώς.