Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Κομψό "άδειασμα" Βεσυρόπουλου σε όψιμους Νεοδημοκράτες που είδαν φως και ράψανε κοστούμια

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΛΑΟΣ παραχώρησε την προηγούμενη βδομάδα ο βουλευτής της ΝΔ στην Ημαθία Αποστόλης Βεσυρόπουλος και αφού προχωράει σε μια αποτίμηση της επίσκεψης του Μητσοτάκη στο νομό ερωτάται για τον “συνωστισμό” των στελεχών του κόμματος και της παράταξης γενικότερα που ενδιαφέρονται να μπουν στην λίστα των......
υποψηφίων ώστε να χριστούν υποψήφιοι βουλευτές.
Ο Βεσυρόπουλος με εύσχημο θα έλεγα τρόπο, με κομψό τρόπο είναι η αλήθεια, προχωράει σε ένα κανονικό άδειασμα εκείνων των στελεχών ή προσωπικοτήτων που ήταν άφαντα επί χρόνια από τα κομματικά δρώμενα και τώρα που βλέπουν ότι η ΝΔ κινείται ανοδικά και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας επανέκαμψαν και θέλουν να γίνουν βουλευτές.
Λέει ο βουλευτής στην ερώτηση της Σ. Γκαγκούση: 
-Σε τοπικό επίπεδο από τις επαφές Μητσοτάκη με στελέχη της Ημαθίας, τί προέκυψε; Αρχίζουν οι εκλογικές λίστες;
«Ξέρετε πως όταν ένα κόμμα έχει δυναμική, την οποία επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ενδιαφέρονται πάρα πολλά στελέχη και αυτό είναι θεμιτό. Ενδιαφέρονται πάρα πολλοί να είναι υποψήφιοι σε ένα κόμμα που εν δυνάμει θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.
 -Δηλαδή πολλά κοστούμια θα αρχίσουν να ράβονται;
Είναι πάρα πολλοί οι ενδιαφερόμενοι αλλά αυτό, σας ξαναλέω, πως είναι θεμιτό. Είναι καλό για το κόμμα να υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τη λίστα των  υποψηφίων  βουλευτών. Εγώ θα σταθώ σε πολλά στελέχη που χρόνια είχαμε να τα δούμε στο χώρο μας, που είχαν αποστασιοποιηθεί για διάφορους λόγους και σήμερα επέστρεψαν. Είμαστε όλοι μαζί και η συσπείρωση της Ν.Δ. είναι στον απόλυτο βαθμό. Αυτό τί δείχνει; Ότι ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπνέει. Αυτό επιβεβαιώνεται από την εικόνα  προχθές στη Νάουσα, την τεράστια αποδοχή και αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βεσυρόπουλος είναι σαφής και κομψός έναντι των όψιμων Νοεδημοκρατών που είχαν γίνει άφαντοι τον Ιανουάριο του 2015 όταν η ΝΔ ήταν σίγουρο ότι θα περάσει στην αντιπολίτευση και θα γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα. Αυτός και ορισμένα άλλα στελέχη όπως ο Μπαρτζώκας, ο Τσαβδαρίδης, ο Εμμανουλίδης και η Μπατσαρά κράτησαν όρθια την παράταξη της δεξιάς στην Ημαθία όταν οι άλλο σκεπτόμενοι το πολιτικό τους μέλλον, την καριέρα τους δηλαδή, είχαν εξαφανιστεί.
Οι προσωπικές μου σχέσεις με τον εν λόγω βουλευτή θυμίζουν θερμοκρασίες βόρειου πόλου αλλά αυτό δεν με δίνει το δικαίωμα να του φάω το δίκιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή καταγράφω. Δεν πρέπει να παραλείψω όμως ότι τόσο τότε, το 2015, όσο και στην διαδρομή ως σήμερα για τη ΝΔ υπήρξαν στελέχη του κόμματος που από άλλες θεσμικές θέσεις έδωσαν και δίνουν καθημερινό αγώνα και δικαιολογημένα επιζητούν μια θέση στα ψηφοδέλτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα που κυριολεκτικά είναι πανταχού παρούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: