Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η επόμενη μέρα στην ΕΠΣ Ημαθίας- Στο όνομα της ποδοσφαιρικής ηθικής αποπέμφθηκε ο Ματσούκας!!!

Εικόνα από το μέλλον. Καλά κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Φωτιάδης και κλείνει τα μάτια του και πιάνει το κεφάλι του εάν και εφόσον έχει αντιληφθεί ότι αυτός είναι πλέον ο έκπτωτος και όχι μόνον ο Ματσούκας. Θριαμβευτής της συνέλευσης ο Παπαδόπουλος που στο όνομα της "ποδοσφαιρικής ηθικής" κατάφερε καίριο χτύπημα στην διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας
-Για να μην καταντήσει "ανέκδοτο" ο Φωτιάδης ας υποβάλλει τώρα την παραίτησή του.

Την περασμένη Παρασκευή γράφτηκε το τυπικό τέλος της παρουσίας του Αρ. Ματσούκα στα.....
διοικητικά της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας στην διοίκηση της οποίας μόλις πριν από τέσσερις μήνες είχε εκλεγεί και ο ίδιος είχε εκλεγεί πρώτος αντιπρόεδρος.
Αρ. Ματσούκας
Το τέλος της καριέρας στο επίπεδο αυτό του Αρ. Ματσούκα προέκυψε εξ αιτίας της σύγκρουσής του με τον Τάκη Παπαδόπουλο, τον ισχυρό παράγοντα της ομάδας των Τρικάλων που πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε πρόταση μομφής εις βάρος του έχοντας την συμπαράσταση και άλλων 25 σωματείων κατά την υποβολή της πρότασης και βρίσκοντας ακόμα 13 υποστηριτκτές του κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας που έγινε.

Όλα αυτά είναι πλέον στην ιστορία και κάποια στιγμή θα αξιολογηθούν. Ωστόσο, προσωπικά κρίνω και αξιολογώ ότι δεν είναι το μείζον η έκπτωση του Ματσούκα, αντιθέτως είναι το προανάκρουσμα της νέας εποχής που αρχίζει να αναδύεται στην ποδοσφαιρική κατάσταση της Ημαθίας στην μετά Καραμελίδη εποχή. Μια εποχή που οι ίδιοι παράγοντες στήριξαν αρχικά και στην συνέχεια λειτουργώνας ως υποτελείς δεν είχαν το σθένος να σηκώσουν κεφάλι επί τριάντα περίπου χρόνια. Τώρα, τώρα που έγινε η αλλαγή με την βοήθεια της κυβέρνησης του Σύριζα που επιτέλους άσκησε διώξεις και βρέθηκε ο Καραμελίδης στο καναβάτσο, όλοι αυτοί που τον στήριζαν και του συμπεριφέρονταν ως υποτελείς σήκωσαν κεφάλι και λειτουργούν χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική γιατί απλά το έχουν ανάγκη, νιώθουν απελεύθεροι, νιώθουν χωρίς τις αλυσίδες του καθεστώτος Καραμελίδη.

Η αιτία για την υποβολή της πρότασης μομφής είναι, αν μη τι άλλο, αστεία και προσχηματική. Ουδόλως κανέναν εκ των παραγόντων που ψήφισαν υπέρ της έκπτωσης Ματσούκα η λεγόμενη "ποδοσφαιρική ηθική". Ας μην γράφουν τέτοιες βαρύγδουπες παρόλες γιατί εκτίθενται. Αν τους ενδιέφερε η 'ποδοσφαιρική ηθική" θα λειτουργούσαν διαφορετικά χρόνια τώρα που ματς όλων των κατηγοριών είναι από τα πριν κανονισμένα και πρωταθλήματα που έχουν παρθεί εκτός των
γηπέδων. Φαινόμενα που όπως ακούω υπάρχουν ακόμα και σήμερα και μάλιστα σε μεγάλη έκταση. Ας μην επικαλούνται λοιπόν την ποδοσφαιρική ηθική γιατί δεν είναι οι καταλληλότεροι να την ...διδάξουν και να την προωθήσουν.  Θα είχε ενδιαφέρον να ακούγονταν η άποψη του προέδρου του Αράχου στην συνέλευση σχετικά με την "ποδοσφαιρική ηθική". 

Τι φέρνει η επόμενη μέρα στα διοικητικά της ΕΠΣ Ημαθίας; Η επόμενη μέρα είναι εντελώς διαφορετική και θα επιχειρήσω να την περιγράψω.


Γ. Ακριβόπουλος - Φωτιάδης
38 σωματεία λοιπόν της δύναμης της Ένωσης ψήφισαν κόντρα στις διαθέσεις και τις παροτρύνσεις τόσο του προέδρου Φωτιάδη όσο και του δικηγόρου Ακριβόπουλου που είναι στην διοίκηση και κήρυξαν έκπτωτο τον Ματσούκα. Τόσο ο πρόεδρος Φωτιάδης όσο και ο Ακριβόπουλος που μίλησαν στην γενική συνέλευση ήταν απολύτως ξεκάθαροι ότι κακώς γίνεται η μομφή και ότι το "κατηγορητήριο" που προσάπτεται στον Ματσούκα δεν συνάδει με την βαρύτατη ποινή της έκπτωσης. Αυτοί τα είπαν αυτοί τα άκουσαν. Τα σωματεία στην πράξη υπερκέρασαν την διοίκηση, μια διοίκηση που μόλις τέσσερις μήνες πριν εξέλεξαν. Τα σωματεία έδειξαν για πρώτη φορά εδώ και τριάντα χρόνια μια εικόνα αυτονόμησης από την ΕΠΣΗ, μια εικόνα πρωτόγνωρη που θυμίζει σκλάβους σε επαναστατική διαδικασία απελευθέρωσης. Σήκωσαν κεφάλι δηλαδή και κυριολεκτικά δεν άκουγαν κανέναν. Ήθελαν να τιμωρήσουν τον Ματσούκα όχι γιατί έκανε ή δεν έκανε κάτι συγκεκριμένο αλλά γιατί καταπιεσμένοι τόσα χρόνια από τον Καραμελίδη βρήκαν ευκαιρία να δείξουν ανάστημα.


Αδαμίδης
Βέβαια, για να δείξει κάποιος ανάστημα μέσα σε μια συλλογική διοίκηση θα πρέπει να του το επιτρέπουν οι απέναντι. Είδαμε όλοι ότι μέλη της διοίκησης ήταν αυτά που πρωταγωνίστησαν και συντάχθηκαν με τα Τρίκαλα υπέρ της μομφής και ουσιαστικά κατά του προέδρου Φωτιάδη. Που βρήκαν τα μέλη της διοίκησης το θάρρος να αντιταχθούν σε έναν νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Μα φυσικά εδώ φταίει ο ίδιος ο πρόεδρος που τους έδωσε το δικαίωμα να τον θεωρούν ως περίπου ...ανύπαρκτο. Όταν υποτίθεται γνωρίζεις τον χώρο των παραγόντων και φτάνεις στο σημείο πλήρους ανυποληψίας τότε αγαπητέ Φωτιάδη είναι να φεύγεις γιατί η προσγείωση θα είναι ανώμαλη και θα τη βρεις εκ των ένδον.

Η πλειοψηφία που συγκροτήθηκε κατά της διοίκησης Φωτιάδη εκτιμώ ότι είναι πρόσκαιρη και χωρίς ορατή προοπτική. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί εάν και εφόσον κάποιος εκ των παραγόντων φερθεί έξυπνα και καπάτσα και αρχίσει να κάνει δουλειά συστηματική ώστε μετά από λίγο διάστημα να συγκροτήσει δική του δυναμική και να επιχειρήσει ακόμα και την ανατροπή της νυν διοίκησης με την συμβολή βέβαια και μελών της διοίκησης Φωτιάδη. Σημειώστε το και τα ξαναλέμε εν ευθέτω χρόνω.


 Πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΑΕ Αλεξάνδρειας Δημήτρης Σαμαράς και αντί να αρπάξει την ευκαιρία να μιλήσει για τα όσα αίσχη συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και τα οποία αν μη τι άλλο έχουν επιπτώσεις και στην δική του ομάδα αυτός προτίμησε για ακόμα μια φορά να πει μισόλογα. Όταν όλοι μα όλοι γνωρίζουν το σκηνικό που έχει στηθεί και μάλιστα την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκαν και νέου τύπου σκηνικά ουδείς παράγοντας και πόσο μάλλον ο ίδιος ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας δικαιούται να κάνει τον ...γερμανό και να μιλάει κατά τα άλλα για ποδοσφαιρική ηθική.
Θεωρώ ότι έκανε λάθος που δεν τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ο Σαμαράς και να τινάξει την συνέλευση στον αέρα αποκαλύπτοντας τον ρόλο ενός εκάστου και το στημένο χαρακτήρα της ίδιας της γενικής συνέλευσης.

Όμως, ο Σαμαράς είναι ένας νέος παράγοντας που δεν έχει εμπειρίες από τέτοιου είδους καταστάσεις. Θα έπρεπε οι έμπειροι παράγοντες της ομάδας να τον καθοδηγήσουν σχετικά αλλά φαίνεται ότι τελικά και αυτός μόνος του είναι....


Βλέποντας τα βίντεο από την συνέλευση διαπίστωσα ορισμένα πράγματα. Ότι ο Παπαδόπουλος κάθισε πίσω από τον Ματσούκα και ο παράγοντας της Νάουσας Αδαμίδης κάθισε στην πρώτη θέση της άλλης σειράς. Μ΄ άλλα λόγια έκαναν κλίμα, έδιναν το σύνθημα για φωνές και διακοπές και ουσιαστικά έκαναν παιχνίδι. Δεν το άφησαν στην τύχη το όλο πράγμα. Ως και έγγραφη αίτηση σωματείων είχαν μαζί τους για να γίνει μυστική ψηφοφορία. Μάταια ο πρόεδρος Φωτιάδης έλεγε ότι πρέπει να γινει φανερή ψηφοφορία. Ούτε που τον άκουγαν. Είχαν σχέδιο και υλοποιήθηκε μέχρι κεραίας.

πηγή φωτογραφιών: ΕΜΒΟΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο όνομα της ποδοσφαιρικής ηθικής αποπέμφθηκε ο Ματσούκας!!!

Δε πας καλα φιλε. Καθολου καλα.
Ο συγκεκριμενος αποδειξε ποσα χρονια πισω ειναι και που εισαι ΧΟΥΝΤΑ. Εκτος εαν ψιλογουσταρεις την χουντα. Μηδεν λογο, μηδεν επιχειρηματα και μονο μαγκια.
Στην τελικη δεν τον ηθελαν , εσυ τι ζορι τραβας.
Επισης ευχομαι να καταργηθει το ποδοσφαιρο, γιατι πανω στο πτωμα του ο καθε παπαρας γινεται μαγκας.
Αει σιχτιρ με τους αρχοντοχωριατες. Ειλικρινα αει σιχτιρ .