Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ- "Επικίνδυνα" τα σουβλάκια Χαλκηδόνας! Προκαλούν παραισθήσεις και ...οράματα


Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου ποιότητας σκευασμάτων κρέατος και ειδικότερα το εξειδικευμένο τμήμα ελέγχου των σουβλακίων διαπίστωσε μετά από ενδελεχή έλεγχο που έκανε σε συγκεκριμένο κατάστημα στην....
γειτονική Χαλκηδόνα ότι στα σκευάσματα αυτά είχε "παρεισφρήσει" μια παραισθησιογόνος ουσία εξ αιτίας του γεγονότος ότι μαγειρεύτηκαν με μανιτάρια ψιλοκυβίνης!

Τα συγκεκριμένα μαντάρια, Τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης, επίσης γνωστά ως «μαγικά» μανιτάρια, είναι μύκητες που περιέχουν ψυχοδραστικά αλκαλοειδή ινδόλης και ανήκουν στην κατηγορία: ψυχοδηλωτικά/ενθεογόνα. Όταν καταναλωθούν προκαλούν διάφορα συμπτώματα όπως έγινε και σε μια παρέα που κατανάλωσε αυτά τα σουβλάκια και άρχισε να "βλέπει" οράματα!!!

Η εν λόγω παρέα ευτυχώς δεν παρήγγειλε πολλά σουβλάκια διότι οι περισσότεροι εξ αυτών κάνουν διαιτητική διατροφή μιας και φυλάγονται από χοληστερίνη και εμφράγματα και γι αυτό δεν κλήθηκε ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, αρκετοί ήταν που άρχισαν να "βλέπουν" τον Μιχάλη Χαλκίδη δήμαρχο, άλλοι τον "έβλεπαν" δήμαρχο Βέροιας και άλλοι ορκίζονταν ότι τον "είδαν" αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας στη θέση του Καλαϊτζίδη.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές η ήπια κατάνωση μανιταριών ψιλοκυβίνης σε συνδυασμό με ήπια κατανάλωση τσίπουρου με γλυκάνισο ή άνευ επιφέρει μια ευφορία στον οργανισμό ο οποίος δύναται να φτάσει σε τέτοιο ανώτερο σημείο ώστε να νομίζει ότι είναι άλλος Μαραντόνα, άλλος να νομίζει ότι είναι ο Ομπάμα και άλλος να νομίζει ότι είναι ο ...Μπάρκουλης. 

Με ανακοίνωση που θα εκδώσει η υπηρεσία ελέγχου ποιότητας σουβλακίων Χαλκηδόνας θα ενημερώσει αναλυτικά σχετικά και θα συνιστά στους καταναλωτές να αποφεύγουν την περιοχή αυτή συνιστώντας στους ένθερμους οπαδούς των σουβλακίων να  πάνε να τρώνε στα Γιαννιτσά όπου δεν ασχολούνται με μανιτάρια οι σουβλατζήδες.
Είναι προφανές ότι ακόμα μια φορά άμα καταναλωθούν τέτοια σουβλάκια με μανιτάρια θα μας πουν ότι είδαν τον Χριστό ...φαντάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: