Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ιδού οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Ημαθία- ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;

Τελειώνει ο Αύγουστος, η ΔΕΘ έρχεται και σύμφωνα με τα καθιερωμένα αρχίζει το νέο πολιτικό έτος. Οπότε, άρχισαν να γράφονται ρεπορτάζ και fake ρεπορτάζ που κατά κοινή ομολογία είναι πιασιάρικα και πουλάνε, φέρνουν "κλικ" στους ιστότοπους και κυκλοφορία στις εφημερίδες. Και όταν τα ρεπορτάζ αυτά γράφονται σε εφημερίδες του νέου μιντιάρχη, του Μαρινάκη, τότε αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική δεδομένου ότι ο εν λόγω έχει στενές σχέσεις με την....
οικογένεια Μητσοτάκη.

Ας αφήσουμε κατά μέρος όμως τα της διαπλοκής (o όρος "διαπλοκή" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Κ. Μητσοτάκη) και τα παρόμοια και ας ασχοληθούμε κι εμείς με την φιλολογία των ημερών και αυτή δεν είναι άλλη από την ονοματολογία που άρχισε στο γαλάζιο στρατόπεδο με ονόματα παλιά και δοκιμασμένα αλλά και την εμφάνιση ορισμένων αγνώστων σε μένα τουλάχιστον. Ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας, όταν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές.

Γράφουν λοιπόν ορισμένες Αθηναϊκές εφημερίδες ονόματα, ολόκληρα κατεβατά με ονόματα πρώην βουλευτών που ο Κυριάκος θέλει να "κόψει" ώστε να κάνει πράξη την ανανέωση και να βρει θέσεις ώστε να μπουν ως υποψήφιοι αυτοί που προσέτρεξαν και μπήκαν στην διαδικασία της αξιολόγησης, το περίφημο Μητρώο Στελεχών δηλαδή.
Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να "κόβονται" είναι ο Ημαθιώτης πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης που εμένα προσωπικά όταν το διάβασα με προκάλεσε γέλιο διότι είναι τουλάχιστον αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι υπάρχει περίπτωση να αφεθεί εκτός ψηφοδελτίου ο Τσαβδαρίδης όταν το ΄15 έχασε την έδρα από τον Βεσυρόπουλο για πεντακόσιους περίπου σταυρούς. Επίσης είναι αστείο όταν ο Τσαβδαρίδης έχει τέτοιο κύκλο γνωριμιών στο κόμμα της ΝΔ φτάνοντας μέχρι και τον αντιπρόεδρο Άδωνη με
Στην Κρήτη με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη
τον οποίο συνδέονται στενά. Εσχάτως, και για να αφμισβητηθεί εμπράκτως η όποια στημένη πληφορορία ο Τσαβδαρίδης πήγε διακοπές φιλοξενούμενος των Κεφαλογιάννηδων στην Κρήτη και δε μπορεί, όλο και κάποια συζήτηση έκανε και όλο και κάποια υπόσχεση θα πήρε ώστε να καπαρώσει τη θέση που επιζητά. Οπότε, ας αφήσουμε τον Τσαβδαρίδη έξω από την σεναριολογία γιατί κατά την άποψή μου θα είναι χίλια τα εκατό υποψήφιος.

Δεν πετιούνται εύκολα τόσοι σταυροί, που μάζεψε
ο Μπαρτζώκας στο καλάθι των αχρήστων για να βρουν
θέση υποψήφιοι μηδενικής εκλογιμότητας και
αμφιβόλου σοβαρότητας. Έτσι δεν είναι;
Ένας άλλος που θα είναι υποψήφιος είναι ο Τάσος Μπαρτζώκας. Εκπροσωπεί τη νέα γενιά και καλύπτει την περιοχή της Μελίκης με προσβάσεις στη Βέροια και στην Αλεξάνδρεια. Είναι μια επιλογή που το 2015 πήγε πολύ καλά τερματίζοντας τρίτος σε σταυρούς προτίμησης και έκτοτε δεν άραξε στο γραφείο του επιδιδόμενος σε έναν αγώνα δρόμου δημοσίων σχέσεων και ορισμένων παρεμβάσεων με αρθρογραφία του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο είναι προφανές ότι δεν προκαλεί συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης στον νυν βουλευτή Βεσυρόπουλο αλλά θα ποιήσει την ανάγκη φιλοτιμία και δε θα πει τίποτα. Να σημειώσω ότι ο βουλευτής θα είναι εκ νέου υποψήφιος οπότε δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα επ΄ αυτού.

Μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εικάζω με μεγάλη βεβαιότητα ότι, θα έχει η Νίκη Καρατζιούλα που ως περιφερειακή σύμβουλος του Τζιτζικώστα- Καλαϊτζίδη "οργώνει" την Ημαθία, αποκτά πυρήνες στα χωριά του κάμπου, προέρχεται από τον χώρο της υγείας δεδομένου ότι εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας και αυτό σημαίνει αυξημενη αναγνωρισιμότητα κλπ. Θα καλύψει τη μια εκ των δυο θέσεων γυναικών που υποχρετούται το κόμμα να έχει και όλα καλώς καμωνένα.

Απομένουν δυο θέσεις και πρέπει να καλυφθεί η περιοχή της Νάουσας αλλά όχι απαραίτητα δεδομένου ότι ο Τσαβδαρίδης κατάγεται από τον κάμπο της Νάουσας. Οπότε, δεν είναι και εντελώς απαραίτητο να συμβεί αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν στελέχη που θα θελήσουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο θεωρώντας ότι είναι ευνοϊκή η συγκυρία να χριστούν βουλευτές, γιατί όχι; Οι άλλοι είναι καλύτεροι;
Συνεπώς, δεν αποκλείεται να δούμε τον δικηγόρο Μπίλη να χρίζεται υποψήφιος και εξ όσων ακούω πρόκειται για μια καλή, σίγουρη επιλογή που ωστόσο δεν έχει πρόσβαση, εκλογιμότητα πέραν της πόλεως αυτής. Συνεπώς; Συνεπώς οι αρμόδιοι που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο θα τον συμπεριλάβουν στις σκέψεις τους αλλά όχι απαραίτητα και στις επιλογές τους.
Γιατί, αν μη τι άλλο, όταν κάποιος κάνει ένα ψηφοδέλτιο αυτό που κοιτά είναι αν οι υποψήφιοι φέρνουν ψήφους. Τόσο απλό είναι και γι αυτό μην ακούτε κανέναν που στις σκέψεις του
Δεν υπάρχει περίπτωση
να είναι υποψήφιος ο
αυτοδίδακτος
εφτάγλωσσος αγρότης
Ν. Λιολιόπουλος
συμπεριλαμβάνει το όνομα του αξιολογημένου Λιολιόπουλου, του "εφτάγλωσσου" αυτοδίδακτου αγρότη από τη Μελίκη. Είχα τονίσει εξ αρχής ότι ο εν λόγω θα δει την πραγματικότητα και δεν θα αποτολμήσει να εκτεθεί διότι θα εκτεθεί για όλη του τη ζωή. Θα προτιμήσει να βολευτεί όπως ο Καρανίκας σε κάποια κρατική θέση (και είναι πολλές παναθεμάτες) και όλα καλά.

Ποιοι θα είναι όμως οι άλλοι δυο; Νομίζω ότι η ΝΔ αυτό το διάστημα έχει πολλές επιλογές να κάνει και εικάζω ότι θα κάνει επιλογές ή τουλάχιστον μια επιλογή που να δημιουργήσει ντόρο, επικοινωνιακή φασαρία, συζητήσεις στα καφενεία κλπ. Θα οδηγηθεί σε μια επιλογή γνωστού ονόματος, νέου σε ηλικία, χωρίς προηγούμενη ενασχόληση με τα κοινά σε οποιοδήποτε επίπεδο και από τζάκι. Μια περίπτωση δηλαδή που
Γιαννούτσου Στ
να θυμίζει την Σταυρούλα Γιαννούτσου που ήταν ευπαρουσίαστη, εποικοινωνιακή, μορφωμένη κλπ αλλά δεν ήταν από "τζάκι". Άμα βρεθεί μια σαν τη Σταυρούλα και να έχει και το πλεονέκτημα του οικογενειακού ονόματος ακόμα καλύτερα 
αλλά που να βρεθεί τέτοια περίπτωση; Ή μήπως εσείς που το διαβάζετε αυτό το κείμενο ήδη πήγε το μυαλό σας κάπου;

Αφού ξεπεραστεί και αυτό και κλείσει και η πέμπτη θέση απομένει μια ακόμα. Εδώ θα πρέπει η αρμόδια επιτροπή να αξιολογήσει και να αποφασίσει αν θα βάλει στο ψηφοδέλτιο ενός κατεξοχήν αγροτικού νομού έναν αγρότη ή έναν/μια τέλος πάντων υποψήφιο/α που να εργάζεται στον αγροτικό χώρο. Θα σχολιάσει κάποιος ότι υπάρχει η λύση του Λιολιόπουλου αλλά εξήγησα προηγουμένως ότι την αποκλείω κατηγορηματικά. Το ίδιο κάνουν και πολλά στελέχη της ΝΔ που έχω μιλήσει οπότε το λήγουμε εδώ το θέμα αυτό.
Ποιος αγρότης θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του υποψηφίου και μάλιστα με επιτυχία; Ένας γεωπόνος μήπως; Ένας βαμβακοπαραγωγός μήπως; Ένας ροδακινοπαραγωγός μήπως; Που θα πρέπει να είναι νέος, μορφωμένος και να αποτελεί παράδειγμα της λογικής του Κυριάκου ότι εμπιστεύεται τη νεά γενιά και τις δυνατότητές της; Εκτιμώ ότι υπάρχουν τέτοιες επιλογές και δεν απομένει να πειστούν ώστε να αφήσουν την καριέρα τους ή τις δουλειές τους για να ασχοληθούν με την πολιτική.

Τουτέστιν, έχουμε τέσσερις σίγουρους κατά την άποψή μου και αναζητούνται οι δυο άλλοι, οι δυο νέοι υποψήφιοι που θα συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Τα υπόλοιπα ονόματα που κυκλοφορούν και γράφονται σε ρεπορτάζ και "ρεπορτάζ" απλώς θα συμπληρώνουν το σασπένς που υπάρχει πάντα σε τέτοιες περιόδους.
Καλημέρα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: