Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Άμα δεν υπήρχε ο Σαμαράς έπρεπε να τον ανακαλύψουμε- Έδωσε στίγμα ο "Μπόνιεκ" αλλά οι φωτό είναι ...γλυκές

Το απόγευμα της Δευτέρας η Αλεξάνδρεια ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική σεζόν με τον καθιερωμένο αγιασμό που έγινε στο γήπεδο της πόλης παρουσία της διοίκησης, του τεχνικού τημ, των ποδοσφαιριστών, εκπροσώπων της ΕΠΣ Ημαθίας και .....
οπαδών της.

Αποφάσισα να πάω στην έναρξη της αφενός για να ικανοποιήσω το αίτημα του προέδρου Σαμαρά (έλα να μας δεις, με είπε στο τηλέφωνο) και αφετέρου για να διαπιστώσω δια ζώσης το κλίμα που υπάρχει στο σωματείο. Το σωματείο της Αλεξάνδρειας που μετά την επιμονή του προέδρου του Δ. Σαμαρά θα βρίσκεται στην Γ΄ Εθνική. Στην κατηγορία που κατά τον ίδιο και την πεποίθηση όλης της διοίκησης άξιζε παικτικά η ομάδα αλλά δεν τα κατάφερε διότι το πρωτάθλημα δεν παίχτηκε εντός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων αλλά εκτός αυτών. Ο Σαμαράς θεωρεί τον εαυτό του δικαιωμένο από την εξέλιξη και ήρεμο αφού όλα πήγαν καλά και ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. 

Στην "πρώτη" της ομάδας έμαθα ότι υπάρχουν ορισμένοι που ασκούν κριτική στον Σαμαρά διότι τελικά το σωματείο θα αποκτήσει το προσωνύμιο "Φίλιππος" ώστε να μπορεί ανεμπόδιστα να παίξει στην κατηγορία. Λένε στο καφενείο (σε ένα καφενείο γίνεται όλη αυτή η φασαρία) ότι κακώς υπάρχει αυτό το όνομα ενώ επιχειρούν να κάνουν καζούρα. 

Επειδή γνωρίζω τα πρόσωπα που το κάνουν αυτό και επειδή γνωρίζω τους λόγους της συμπεριφοράς τους καλό θα είναι αφενός ο Σαμαράς να μη δίνει σημασία διότι κανένα ειδικό βάρος ή δυναμική δεν μπορούν να αναπτύξουν ούτε ζημιά εν τέλει να προκαλέσουν στην ομάδα και αφετέρου αυτοί που κάνουν καζούρα ας το πουν φόρα παρτίδα ότι το κίνητρό τους είναι το στενό κολλητηλίκι που έχουν με τον Παπαδόπουλο των Τρικάλων. Και να είναι κολλητοί πολύ καλά κάνουν και μάλιστα είναι τόσο κολλητοί που ο Τάκης ήδη τους έχει δώσει πρόσκληση διαρκείας για τα εντός έδρας ματς. Τόσο απλό και κατανοητό. 

Ας το επαναλάβω για ακόμα μια φορά γιατί τα αυτονόητα φαίνεται πως δε γίνονται κατανοητά στην περιοχή. Αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε για να έχει η πόλη ομάδα στην Γ΄ Εθνική. Είναι ευτύχημα λοιπόν που βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος που για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι δίπλα στην ομάδα και υπάρχει αυτή η ομάδα. Του οφείλουν λοιπόν οι ποδοσφαιρόφιλοι σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Έμαθα επίσης ότι το σκηνικό με τον ποδοσφαιριστή Καρακούτση δεν είναι όπως γράφτηκε σε ηλεκτρονική σελίδα. Όπως με είπε ο πρόεδρος του σωματείου αλλά και ο παράγοντας της ομάδας Γ. Θεοχάρης ο παίχτης είχε έρθει σε συμφωνία προφορική με τον Σαμαρά όσον αφορά το χρηματικό και την περιοδικότητα των καταβολών των χρημάτων. Έδωσαν τα χέρια και μετά από λίγες μέρες ο παίχτης άλλαξε άποψη, ζήτησε μεγαλύτερη προκαταβολή, ο πρόεδρος απάντησε αρνητικά και χάλασε η συμφωνία. Ο τρόπος που υπάρχει για να επανέλθει ο παίχτης στην ομάδα είναι να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και με δική του πρωτοβουλία να σπεύσει στην ομάδα ώστε να κάνει επαφή με τον Σαμαρά και να λήξει το θέμα. 
"Όπως παρουσιάστηκε το θέμα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ο κάθε παίχτης είναι υπεύθυνος για να τηρεί τη συμφωνία που κάναμε. Αν δε θέλει ή θέλει να πάει κάπου αλλού ας πάει και ώρα του καλή. Εμείς στην ομάδα μας θέλουμε παίχτες που σέβονται τις συμφωνίες και θα παίζουν για την ομάδα μας. Τώρα, γιατί παρουσιάστηκε με τον τρόπο αυτό το όλο θέμα δεν θα το κρίνω εγώ αλλά οι οπαδοί που καταλαβαίνουν την αληθεια και το ψέμα", είπε ο Δ. Σαμαράς και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

Στο γήπεδο όταν πήγα ήταν οι γνωστές φάτσες της πιάτσας και της ομάδας. Πρόσωπα που έχουν συνδέσει την πορεία τους με την πορεία της Αλεξάνδρειας και έχουν δείξει διαχρονικά την αγάπη για την ομάδα. Ήταν χαρούμενοι και γεμάτοι προσμονή για τη νέα σαιζόν. 
Λίγο αργότερα άρχισαν να καταφτάνουν παίχτες και παράγοντες. Τους παράγοντες της Αλεξάνδρειας που κατάγονται από την περιοχή τους ξέρουμε αλλά φέτος η ομάδα έχει και ξένα πρόσωπα που προέρχονται από την Κατερίνη και πιο συγκεκριμένα από την Σεβαστή, της οποίας το σωματείο χρησιμοποίησε ο Σαμαράς ως κατώφλι για να πάρει την κατηγορία.

Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν άγνωστοι άνθρωποι, μια μεγάλη παρέα είναι όλοι οι άνθρωποί του,  αμέσως έσπασε ο πάγος. Τον Κωτσιόπουλο (όταν έπαιζε μπάλα τον φώναζαν Μπόνιεκ) ποιος δεν τον γνωρίζει; παίχτης εμβληματικός όσο έπαιζε τώρα θα είναι ο γενικός αρχηγός- τεχν. Διευθυντής της ομάδας. Τον αναγνωρίζει ένας οπαδός και αρχίζουν να τα λένε. Μόνο συγγενείς που δε βγήκαν και αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά πόσο μικρός είναι ο κόσμος.

Έγινε ο αγιασμός και όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις αυτές ακούστηκαν και δυο λόγια από τον πρόεδρο που σημειωτέον δεν έβαλε στόχους, στόχους αγωνιστικούς δηλαδή αλλά η πιάτσα βοά ότι οι στόχοι της Αλεξάνδρειας φέτος είναι πολύ υψηλοί. Είπε δυο κουβέντες κυριολεκτικά ο προπονητής της ομάδας που φάνηκε να είναι μετρημένος και σοβαρός και βέβαια  έπαιξε ρόλο το γεγονός  ότι βρίσκονταν σε ένα ξένο μέρος.
Εκείνος που έκλεψε την παράσταση, ετεροχρονισμένα όμως, ήταν ο Φωτιάδης. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας δεν αντέχει να βλέπει βήμα για λόγο και να μη βγάζει λόγο. Δεν είχε προλάβει ακόμα να τελειώσει τα όσα έλεγε ο Σαμαράς και άρχισε αυτός να μιλάει. Αφού είπε τα γνωστά για υγεία και καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς πέρασε στο "ψητό". Έκανε αναδρομή στη χρονιά που πέράσε και ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Α1 λέγοντας φόρα παρτίδα ότι αυτό δεν παίχτηκε εντός των γηπέδων αλλά εκτός αυτών. Θα πει κάποιος "τώρα το κατάλαβε;" Όχι, το ήξερε, όπως με είπε αμέσως μετά αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα η ΈΠΣΗ. Τώρα, με ποιον τρόπο θα σταματήσει η Ένωση αυτά τα φαινόμενα, όπως δήλωσε ο Φωτιάδης, μη έχοντας καμιά δικαιοδοσία να επέμβει όταν οι αγώνες είναι "στημένοι" είναι ένα ερώτημα.

Ο Φωτιάδης λοιπόν είπε με ευθύτητα ότι το πρωτάθλημα πέρσι δεν παίχτηκε στα γήπεδα αλλά εκτός αυτών. Μ΄ άλλα λόγια η διοργανώτρια αρχή γνώριζε μόλις ανέλαβε τον Δεκεμβρίο ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρωτάθλημα πέτσινο, ένα πρωτάθλημα αγορασμένο, ένα πρωτάθλημα αναξιόπιστο. Και δεν τόλμησε να το διακόψει, δεν τόλμησε να ζητήσει παρέμβαση της αστυνομίας, δεν τόλμησε να προσφύγει στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ να ζητήσει τα φώτα της. Άφησε τα πράγματα να εξελιχτούν και να ολοκληρωθεί η παρωδία.

Μετά την σύντομη συνομιλία που είχα με τον Φωτιάδη που, θα το πω χωρίς να έχω διάθεση να τον υποτιμήσω, δεν κάνει για πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας όταν στο συμβούλιο αυτό υπάρχουν παράγοντες με δυναμική και "όγκο" δε μπορείς να έχεις πρώτη φάτσα τον Φωτιάδη που εκπροσωπεί την πολύ παλιά γενιά παραγόντων. 
Μετά λοιπόν την συνομιλία που είχα μαζί του με πλησιάζει ένας (δε λέω όνομα) και με λέει τα εξής: Πως να κάνει παρέμβαση ρε Χάρη η ΕΠΣΗ όταν μέλη της διοίκησης πρωταγωνιστούσαν στις συναλλαγές αυτές;
Έλα ντε; Πολύ σωστή η παρατήρηση αν μη τι άλλο.

Τελείωσε ο αγιασμός και ο Κωτσιόπουλος έδωσε αμέσως το στίγμα. Όσοι δημοσιογράφοι θέλετε να ακούστε το τι θα πω εγώ στους παίχτες ελάτε. Μόλις αρχίσει να μιλάει ο προπονητής στους παίχτες θα φύγετε όλοι. 
Τι θέλει να καταστήσει σαφές ο γενικός αρχηγός; Ότι η ομάδα πρέπει να έχει στεγανά, πρέπει να κρατά μυστικά. Μεγάλο στοίχημα βάζει ο Κωτσιόπουλος και μένει να δούμε πότε θα το χάσει. Άμα νομίζει ότι θα κρατήσει στεγανά και ότι οι παίχτες του δε θα μιλάνε ως επαγγελματίες ανταποκριτές στα τοπικά μέσα είναι γελασμένος. 
Στην περιοχή μας αυτό είναι καθεστώς και μάλιστα υπάρχει διαγκωνισμός ποιος θα τα πει πιο γρήγορα ώστε να πάρει περισσότερες φωτογραφίες. 

Αυτά για την ομάδα της Αλεξάνδρειας και ευχή όλων είναι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, με γεμάτο το γήπεδο γιατί όχι, να επιτευχθεί ο στόχος του Σαμαρά που δεν είναι άλλος από το να πάρει η ομάδα κι άλλη κατηγορία, να ανέβει στην Β΄ Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: