Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

15χιλ Ευρώ για έξοδα μετακίνησης και αποζημίωσης δημοτικών συμβούλων- σχόλιο



Διαβάζοντας στην Διάυγεια τα πεπραγμένα του δήμου Αλεξάνδρειας βλέπω ότι εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή ένα ποσό ύψους 15 χιλιάδων ευρώ για να καλύψει έξοδα μετακίνησης και αποζημίωσης των....
δημοτικών συμβούλων. Ως ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι απευθύνεται σε 33 δημοτικούς συμβούλους θεωρητικά αλλά δεν είναι και πολύ μικρό για να μην σχολιαστεί.
Στα προ του μνημονίου χρόνια οι δημοτικοί σύμβουλοι για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμμετείχαν αποζημιώνονταν με ένα ποσό άκρως συμβολικό. Οι περισσότεροι το εισέπρατταν μια φορά το χρόνο και ορισμένοι εξ αυτών το παραχωρούσαν ως δωρεά σε κάποιο ίδρυμα ή σύλλογο της πόλης.
Τον καιρό των μνημονίων όμως η αποζημίωση αυτή κόπηκε αφού δεν είχε κανένα νόημα και πολύ περισσότερο ήταν σκέτη κοροϊδία να παίρνει κάποιος σύμβουλος δεκαπέντε ευρώ για κάθε συνεδρίαση λες και τόσο αποτιμάται η παρουσία του και η συμβολή του στα κοινά.
Προσωπικά είμαι αντίθετος στην πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να αποζημιώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν θεσμικό ρόλο, που δεν ασκούν διοίκηση ή δε συμμετέχουν σε επιτροπές κλπ. Εφόσον το ταμείο του δήμου διαθέτει την πολυτέλεια να αποζημιώνει δημοτικούς συμβούλους αυτοί θα πρέπει να απασχολούνται κάποιες ώρες της ημέρας ή να έχουν πλήρες ωράριο είτε ως εντεταλμένοι σύμβουλοι είτε όχι.
Δε γίνεται να παίρνει ένας σύμβουλος που είναι “τουρίστας” και που δεν έχει ανοίξει το στόμα του ούτε μια φορά καμιά αποζημίωση γιατί αν μη τι άλλο εκτός από κοροϊδία είναι και πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: