Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πανέτοιμα ανοίγουν σήμερα τα σχολεία της Αλεξάνδρειας- Δήλωση Γκυρίνη- Μήνυμα Μαυρίδου

Παν. Γκυρίνης
Σήμερα χτυπάει για πρώτη φορά το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και όπως όλα δείχνουν η έναρξη θα γίνει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα όσον αφορά στις κτιριακές υποδομές αλλά και όσον αφορά στα βιβλία που εδώ και καιρό είναι στα σχολεία αλλά και σε επίπεδο εκπαιδευτικών δεδομένου ότι έγκαιρα για δεύτερη συνεχή χρονιά έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών. Βέβαια, ευχής έργο θα ήταν να ήταν όλα στην εντέλεια αλλά αν αναλογιστούμε ότι και στις.....
περιόδους των "παχέων αγελάδων" υπήρχαν πλείστα όσα προβλήματα και τα συγκρίνουμε με την οχτάχρονη περίοδο παρατεταμένης λιτότητας είναι προφανές ότι υπάρχει σημαντική ποιοτική διαφορά.

Σε επίπεδο δήμου Αλεξάνδρειας τα σχολεία των δυο βαθμίδων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης στα "τοπικά Χρονικά" τονίζοντας ότι ο δήμος με την δική του διοίκηση από την αρχή της θητείας της έριξε μεγάλο βάρος στα σχολεία θα συνεχίσει την ίδια πολιτική υποστηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τη νεολαία, το αύριο του τόπου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα λοιπόν γίνονται οι καθιερωμένοι αγιασμοί με το γνωστό τελετουργικό που βέβαια κάποια στιγμή πρέπει να καταργηθεί ως ακόμα ένα αναχρονιστικό κατάλοιπο και με την ευκαιρία αυτή η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αν. Μαυρίδου (δεξιά) έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες και γονείς,

Ένα νέο σχολικό έτος ξεκινάει και πάλι στο χώρο της γνώσης και της αναζήτησης με φιλόδοξα σχέδια και νέους σχεδιασμούς, με όνειρα και ελπίδες. 
Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να κάνουμε καλή αρχή για να έχουμε μια νέα χρονιά αποδοτική και δημιουργική, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να αναδείξουν την προσωπικότητά τους.
Το σχολείο έχει στόχο να μας διδάξει να γίνουμε ελεύθεροι πολίτες, να μπορούμε να αξιολογούμε το σωστό και το λάθος. Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε εκείνο που χρειάζεται περισσότερο είναι να έχουμε προσωπική ευθύνη και αντίληψη για να ξεπερνάμε τα προβλήματα, να καταθέτουμε την ψυχή μας.
Γι’ αυτό, η Παιδεία και η Εκπαίδευση είναι αναγκαίο να παίζει τον πιο αποφασιστικό ρόλο, τόσο στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων δημοκρατικών συνειδήσεων, όσο και στην προώθηση και αναβάθμιση της γνώσης.
 Η παιδεία, ως ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη, πρέπει και παρέχεται το ίδιο για όλους  τους μαθητές και η ουσιαστική μάθηση και γνώση αποτελούν το απαραίτητο εφόδιο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας.
Μπροστά στην ιδιαίτερη σημαντικότητα αλλά και τη δυσκολία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας συνεχίζει να είναι κοντά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, και στις οικογένειες τους, συνεργάτης και αρωγός στον ωραίο αγώνα σας, ώστε με επιμονή και το συντονισμό όλων, το ταξίδι της γνώσης να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται.
Καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.»

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας στο δικό του μήνυμα προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς λέει τα εξής:
Σήμερα με τον καθιερωμένο αγιασμό και τις ευχές της εκκλησίας ξεκινά μια νέα διδακτική, εκπαιδευτική χρονιά.

Στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι από καρδιάς σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας, μαθητές και μαθήτριες, συνεργάτες εκπαιδευτικούς και αγαπητούς γονείς τις θερμότερες ευχές μου για μια χρονιά δημιουργική, μια χρονιά διακρίσεων και προόδου, με ψυχική και σωματική υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή.

Σε μια εποχή που τα προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία είναι πολλά και ποικίλα έχουμε υποχρέωση και είναι επιτακτική ανάγκη, με την ενεργή συμμετοχή μας να στηρίξουμε την παιδεία και το σχολείο, ώστε να έχουμε μια ποιοτική ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση και ένα σχολείο που να προσφέρει σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και τις μαθήτριες τα απαραίτητα πνευματικά και μορφωτικά εφόδια.

Η διάθεση των μαθητών και των μαθητριών για γνώση και μάθηση, η φροντίδα και η στήριξη των γονιών, η πίστη στο καθήκον, ο ενθουσιασμός και η αγάπη των εκπαιδευτικών για τους μαθητές και τις μαθήτριες τους, πιστεύω ότι θα φέρουν το επιθυμητό παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και όλη η Δημοτική αρχή είμαστε όλοι μας συντεταγμένοι στη στήριξη του έργου που πραγματώνεται στα σχολεία μας.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Σχολικούς Συμβούλους και τους/τις Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας.

Για μας η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας, είναι χρέος μας να επενδύσουμε στη νέα γενιά, στο μέλλον του τόπου μας.

Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: