Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

αποκλειστικό- Λουλούδια Γκυρίνη σε Μιχ. Χαλκίδη!!! Τι του είπε

-Σου εύχομαι καλή επιτυχία Μιχάλη!!!

Σας έχω ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ που σίγουρα θα συζητηθεί. Πήγα σήμερα το δημαρχείο στις 8:15 έχοντας ως αποστολή να κάνω το ρεπορτάζ της ημέρας. Διάβασα στο εορτολογιο ότι σήμερα γιορτάζουν οι Αρχάγγελοι και αμέσως σκέφτηκα ότι μεταξύ των πολλών που γιορτάζουν είναι και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης. Εκτίμησα ότι έπρεπε να δω πως.....
θα αντιδράσει ο δήμαρχος Γκυρίνης ευρισκόμενος απέναντι στο μεγάλο γεγονός.
Παρήγγειλα καφέ στο “Αλεξανδρινό” και περίμενα την έλευσή του. Γύρω στις 8:30 τον είδα να ανεβαίνει φουριόζο στο δημαρχείο και τον πήρα το κατόπι. Χωρίς να με αντιληφθεί άκουσα την συνομιλία του στο κινητό.
-Ετοίμασε μια μεγάλη ανθοδέσμη με κίτρινα τριαντάφυλλα και στείλτα. Ναι, κίτρινα, το μεσημέρι στείλτα. Ναι, να έχει κάρτα από μένα. Όχι, μόνο το όνομά μου να γράφει.

Αμέσως κατάλαβα ότι έπεσα στο ψητό. Ο Γκυρίνης έδινε παραγγελία πρωί πρωί σε ανθοπωλείο να στείλουν λουλούδια σε κάποιον που μπορεί εγώ να υπέθετα αλλά δεν ήμουνα σίγουρος. Τον έβλεπα τον δήμαρχο αγχωμένο και ανήσυχο και βιαστικό. Σκέφτηκα ότι είχε τους λόγους του. Πολλά τα προβλήματα που έχει να λύσει και λογικό είναι να είναι στην “τσίτα”. Έχει τον Ναλμπάντη να του κάνει τη ζωή δύσκολη, την καθαριότητα να μην είναι στα καλύτερά της, τον Ισαάκ να θέλει να σφαλίσει τις αυλές των σχολείων, τους προέδρους των χωριών να έχουν αιτήματα και παράπονα (εκτός του Τσολάκη που με έναν μυστήριο τρόπο βρίσκει πάντα λύσεις για το χωριό του στο Κλειδί), με τους άσπονδους φίλους του να του κάνουν πόλεμο, λογικό το βρίσκω να είναι ανήσυχος.
Ωστόσο, ανεβαίνοντας το δημαρχείο αντιλαμβάνομαι ότι η εντολή στο ανθοπωλείο βαίνει προς εκτέλεση. Αναρωτιέμαι σε ποιον στέλνει λουλούδια πρωί πρωί. Ρωτάω τη γραμματέα του αλλά δηλώνει άγνοια.
Φεύγω αποφασιμένος να πάω στα ανθοπωλεία της Αλεξάνδρειας. Λιγοστά έχουν απομείνει και θα βρω την άκρη. Μετά από μισή ώρα έμαθα ότι η κίτρινη ανθοδέσμη είχε παραλήπτη τον Μιχάλη Χαλκίδη. Το “παδί” του μαγαζιού ήδη είχε εκτελέσει την παραγγελία και είχε πάει τα λουλούδια στο γραφείο του Μιχάλη στην εταιρία που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα έξω απο την πόλη.
Το ρεπορτάζ όμως δεν είχε τελειώσει. Έπρεπε να μάθω αν τηλεφώνησε ο Γκυρίνης στον Χαλκίδη ή περιορίστηκε σε μια κίτρινη ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα. Μετά από τρεις ώρες αναμονή το έμαθα. Όντως, ο Γκυρίνης μίλησε με τον Μιχάλη. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες του είπε: “Μιχάλη, χρόνια πολλά. Να είσαι πάντα καλά. Εύχομαι υγεία και ό,τι επιθυμείς. Και για να μη νομίσεις ότι έχω τίποτα μαζί σου εύχομαι να είσαι υποψήφιος δήμαρχος το ΄19 και να κάνουμε έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα”.
-Στο σημείο αυτό, με λένε οι αυτήκοοι μάρτυρες έγινε μια παύση γιατί προφανώς ο Μιχάλης κάτι του είπε.
-...όχι Μιχάλη, ειλικρεινά επιθυμώ να είσαι υποψήφιος γιατί η συμμετοχή σου στις εκλογές ανεβάζει το επίπεδο...

Ο αυτήκοος μάρτυρας στο σημείο αυτό κόντεψε να πνιγεί αφού όταν τον άκουγε έπινε καφέ και αμέσως μετά τον ρώτησε: Τι λες ρε Πάνο; Εύχεσαι στον Χαλκίδη να είναι υποψήφιος δήμαρχος; 
Ο Π. Γκυρίνης τον άκουσε αλλά προτίμησε να μην απαντήσει αφήνοντας το μυστήριο να πλανάται στην ατμόσφαιρα.....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τώρα εσύ θα γίνεις αστροναύτης σύμφωνα με αυτά που γράφεις?