Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Τα τσόκαρα του ΠΑΣΟΚ, ο Καφτεράνης και στο βάθος ο ...Δερές

Ο Χάρης Καφτεράνης το τελευταίο διάστημα μετ΄ επιτάσεως στηρίζει το εγχείρημα της ανασύνθεσης του χώρου που εκφράζεται μέσω του ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙου κλπ και μάλιστα ήδη έχει δημοσιοποιήσει την υποστήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Έχοντας πάρει λοιπόν δημόσια θέση υπέρ ενός υποψηφίου επιχειρεί με κόσμιο τρόπο να....
τον στηρίξει. Βλέπει όμως διαφόρους άλλους στο νομό να έχουν σπάσει τις αλυσίδες της λογικής και λυσωδώς πασχίζουν να γίνουν κολλητοί του ...Δερέ για να βρουν κρεβάτι σε καλή τιμή τί κάνει;
Κάθεται και σκέφτεται ο Καφτεράνης ότι είναι κρίμα αυτές οι προσπάθειες να πάνε χαμένες και είπε να βοηθήσει σπρώχνοντας λίγο την κατάσταση.
Κάθεται λοιπόν και γράφει ένα αρθρίδιο στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ για κάτι τσόκαρα του Πασόκ που πήραν κεφάλι όταν η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ξηλώσει τις βιβλιοθήκες και στη θέση τους να βάλει ...παπουτσοθήκες!!!
Τότε λοιπόν τα τσόκαρα αυτά απέκτησαν ρόλο και θέση και ήρθε η κατάρρευση του Πασόκ.
Είναι προφανές ότι πρσωπικά δε συμφωνώ με την παραπάνω προσέγγιση διότι κατ΄ αρχάς εκτιμώ πολύ τα τσόκαρα για τη δουλειά που κάνουν. Είναι πολύ χρήσιμα στα κουρασμένα πόδια και ιδιαίτερα όταν είναι ανατομικά τότε επιτελούν σπουδαίο έργο.
Για τις βιβλιοθήκες τι να πω; Δίκιο έχει ο αγαπητός Χάρης αλλά εξ όσων γνωρίζω οι Πασόκοι με το που έγιναν εξουσία το 1981 δεν ξανάπιασαν βιβλίο στα χέρια τους. Έπιαναν συχνά πυκνά πεντοχίλιαρα, γαρύφαλα στα μπουζούκια, φιλέτα και κώλους  από γκόμενες, και οι πασοκογκόμενες ξέρετε τί έπιαναν με πάθος και μανία και πάει λέγοντας. Βιβλίο δεν έπιασαν από τότε. Ορισμένοι μάλιστα είχαν παρατήσει στη μέση τις σπουδές τους αφού βρήκαν κρατική θέση.

Βέβαια ο Χάρης Κ. είναι προφανές ότι έχει ένα θέμα με τα τσόκαρα γενικώς. Αυτό είναι αλήθεια αλλά το θέμα είναι ότι τα τσόκαρα γενικώς και εξ ορισμού είναι βλαμένα και δεν αντιλαμβάνονται αφενός ότι είναι τσόκαρα και ότι όλος ο κόσμος τα βλέπει ως τσόκαρα ενώ αυτά βλέπουν την ύπαρξή τους στο καθρέφτη της κοινωνίας ως απαραίτητο στοιχείο για να συνεχιστεί η ύπαρξη της ανθρωπότητας. Ναι, νομίζουν τα τσόκαρα ότι είναι σπουδαία, ότι καινοτομούν, ότι δίνουν μάχες που άλλοι δεν μπορούν, ότι γαμούν και δέρνουν.
Το να τους γαμούν και να τους δέρνουν δε περνάει από το μυαλό τους.

Αυτά με τα τσόκαρα του Πασόκ που αναφέρεται ο αγαπητός και πανέξυπνος Χάρης Κ. και να συμπληρώσω εγώ ότι αναλόγου ποιότητας τσόκαρα διαθέτει η ΝΔ για παράδειγμα. Τσόκαρα που ανήκουν και στα δυο φύλλα όπως ακριβώς συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά για αυτά τα τσόκαρα δε θα γράψω τώρα γιατί βαριέμαι να ασχολούμε με ανόητους....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έβαζα και έναν ακόμη τίτλο. Τα τσόκαρα τις δήθεν δημοσιογραφίας και στο βάθος το Δαφνί.