Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΔΗΜΑΡ για πλειστηριασμούς: Διαχωρισμός στρατηγικών κακοπληρωτών και προστασία 1ης κατοικίας

Μικρό κόμμα δε λέω αλλά η συμμετοχή του στην ίδρυση του νέου φορέα (Πασόκ και λοιποί) δίνει έναν τόνο, δίνει το στίγμα ενός χώρου που ερχόμενος αντιμέτωπος με τρέχοντα ζητήματα προτείνει. Και η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αποτιμά και προτείνει αναφορικά με το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των..... πλειστηριασμών, που όπως φαίνεται θα πάρει διαστάσεις και θα αποτελέσει εν πολλοίς τον πολιτικό τάφο του Σύριζα, λύσεις εντός της λογικής του συστήματος.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα της απόφασης της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Πλειστηριασμοί
Οι λύσεις δεν είναι απλές ούτε δίχως κόστος.

Οι τράπεζες είναι η καρδιά της οικονομίας και πρέπει να καθαρίσουν από τα κόκκινα δάνεια για να μπορέσουν να ξαναχρηματοδοτήσουν την οικονομία και την μικρομεσαία επιχείρηση. Καταβάλλοντας όμως και αυτές το κόστος που τους αναλογεί. Αλλιώς ανάπτυξη δεν βλέπουμε. 
Η κυβέρνηση θα έπρεπε πρώτα να προχωρήσει σε σαφή διαχωρισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών από τους συνεπείς οφειλέτες. Αρκετά παραδείγματα αποδεικνύουν ότι δεν το έχει πετύχει. Ταυτοχρόνως, πρέπει να εξασφαλιστεί η πρώτη κατοικία των λεγόμενων λαϊκών νοικοκυριών. 
Επειδή δεν έχουν επιτευχθεί αυτά από την σημερινή κυβέρνηση οι κοινωνικές συνέπειες μπορεί να είναι οδυνηρές και απρόβλεπτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: