Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Καλεί τους συμβούλους του ο Γκυρίνης για αύριο στις 6μμ - Τι θα τους πει; Ποιοι και γιατί ΔΕΝ θα πάνε; Θα γίνει νέα αρχή;

Π. Γκυρίνης
Δήμαρχος Αλεξάνδρειας
Με το "έμπα" του 2018 φαίνεται ότι οι τοπικοί πολιτικοί ανασκουμπώνονται και αρχίζουν να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους για τις εκλογές του 2019. Καθημερινές είναι οι συναντήσεις των τοπικών παραγόντων της αυτοδιοίκησης που ψάχνουν λύσεις και ψάχνονται και οι ίδιοι αφού ενδιαφέρονται για το πολιτικό μέλλον τους.

Υπό το πρίσμα αυτό είμαι αναγκασμένος να δω και την σύγκληση της Δημοτικής Ομάδας της πλειοψηφίας στον δήμο Αλεξάνδρειας που είναι....
προγραμματισμένη να γίνει αύριο στις 6μμ στο δημαρχείο. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης έδωσε εντολή στην γραμματέα του να ενημερώσει τους είκοσι δημοτικούς συμβούλους που συγκροτούν την δημοτική του ομάδα ότι καλούνται να παραβρεθούν στην συνεδρίαση. Βέβαια, αντίστοιχη πρόσκληση είχαν πάρει πριν τις γιορτές αλλά για αντικειμενικούς λόγους η συνεδρίαση εκείνη αναβλήθηκε.
Όπως ήταν αναμενόμενο αρκετοί ήταν οι σύμβουλοι που παραξενεύτηκαν με την πρόσκληση αφού αντίστοιχη έχουν να λάβουν από τα μέσα του 2015 όταν έγινε η τελευταία συνεδρίαση του εν λόγω άτυπου οργάνου. Διότι εκ του νόμου δεν προβλέπεται ούτε είναι θεσμικό όργανο η Δημοτική Ομάδα πλην όμως αυτή λειτούργησε για λίγο διάστημα και μετά ατόνησε μέχρι που ουσιαστικά καταργήθηκε.

Είναι προφανές ότι ο Π. Γκυρίνης πήρε τις αποφάσεις του και θέλει να τις ανακοινώσει. Είναι επίσης προφανές ότι η είσοδος του νέου έτους αποτελεί την αρχή μιας μεγάλης και κοπιώδους προσπάθειας για τον ίδιο και τους στενούς συνεργάτες του να ανασυγκροτήσουν την δημοτική ομάδα και την δημοτική παράταξη γενικότερα αφού είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό της και το στοίχημα είναι αν αυτά μπορούν να ξεπεραστούν και σε ποιο βαθμό.

Ο Π. Γκυρίνης λογικά αντιδρώντας στο υφιστάμενο πολιτικό κλίμα συγκαλεί τους συμβούλους του, όλους τους συμβούλους θέλοντας προφανώς να ρίξει την πολιτική ευθύνη σε όσους επιλέξουν την απουσία. Αυτός έκανε το πρώτο βήμα ως όφειλε και όποιος απουσιάσει είναι προφανές ότι το κάνει συνειδητά και επιλέγει είτε την αποχή είτε την αντιπαλότητα.

Εκτιμώ ότι στην αυριανή συνεδρίαση ο δήμαρχος και αρχηγός της δημοτικής παράταξης "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ" θα προχωρήσει σε μια συνολική ανασκόπηση του έργου που έγινε από την διοίκησή του από την ημέρα της ανάληψης των διοικητικών καθηκόντων αφού πρώτα περιγράψει το πλαίσιο στο οποίο παρέλαβε την διοίκηση.

Ακολούθως, εκτιμώ ότι, θα περάσει στο λεπτό και δύσκολο πολιτικά πεδίο της αυτοκριτικής. Διότι, όλοι το ξέρουμε, είναι δύσκολο για έναν αρχηγό παράταξης να παραδεχτεί ότι έκανε λάθη αλλά επίσης είναι βασικό συστατικό της πολιτικής (διδάσκεται στην πολιτική επιστήμη) η αυτοκριτική, η αναγνώριση των λαθών και η πολιτική δέσμευση ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε αυτά να διορθωθούν. Διότι ο έχων κοινό νου αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο επέρχεται εκτόνωση, λύτρωση και ηρεμία. Στοιχεία δηλαδή που επιτρέπουν μια νέα εκκίνηση.

Ταυτόχρονα θα πρέπει ο δήμαρχος να περάσει και στην επόμενη φάση που είναι ο στόχος. Ο πολιτικός στόχος ναι μεν είναι οι εκλογές του 2019 πλην όμως θα πρέπει να αιτιολογήσει επαρκώς το γιατί επιθυμεί την συνέχιση της θητεία του. Θα πρέπει δηλαδή να πείσει τους συμβούλους του ότι το πολιτικό διακύβευμα είναι μεγάλο και απειλείται να διαλυθεί το έργο που έχει παραχθεί αν επέλθει διοικητική αλλαγή.

Και ποιοι είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι που απειλούν σήμερα την διοίκηση Γκυρίνη; Ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον ο Μ. Χαλκίδης που κατά πως φαίνεται έχει μείνει από καύσιμα και έχει καταγραφεί μια κινητικότητα του Φ. Δημητριάδη (φωτ. αριστερά) που έχω γράψει προ ημερών σχετικά. Βέβαια, υπάρχει και ο χώρος της κεντροαριστεράς που προς το παρόν παραμένει σε πολιτική ύπνωση αλλά αυτό είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεραστεί.

Εκτιμώ ότι ο Π. Γκυρίνης θα τα έχει σκεφτεί όλα τα παραπάνω και για τον λόγο αυτό συγκάλεσε σε συνεδρίαση την δημοτική του ομάδα. Πιθανόν να κάνω λάθος και στην αυριανή συνεδρίαση να μη γίνει τίποτα από τα παραπάνω. Πιθανόν να μαζευτούν οι σύμβουλοι, να πούνε ευχές ο ένας στον άλλον για το νέο έτος και τις ονομαστικές εορτές που ορισμένοι είχαν και αφού πιουν καφέ από το "Αλεξανδρινό" να αποχωρήσουν για ποτό.

Δεν το νομίζω ότι θα συμβεί αυτό το σενάριο διότι το θεωρώ πολύ αφελές και αυτοκαταστροφικό. Θα δώσει λαβή για σχόλια κλπ 

Τέλος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν και ποιοι θα απουσιάσουν. Διότι είναι αυτονόητο ότι εφόσον για παράδειγμα ο Κ. Ναλμπάντης παραμένει μέλος της δημοτικής ομάδας, αρνείται να αποχωρήσει και να καταστεί ανεξάρτητος, είναι δεοντολογικά "υποχρεωμένος" να παραβρεθεί. Ή κάνω λάθος;

Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθω με ρεπορτάζ αύριο το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης εκτός κι αν ο Γκυρίνης τους βάλει να πάρουν όρκο μυστικότητας και δεν ανοίξει κανείς το στόμα του να δώσει πληροφορίες.... (λέμε και γράφουμε και καμιά χαζομάρα για να περνάει η ώρα...)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αργά για δάκρυα στέλλα………

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΛΕΦΕΙ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ.ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ?ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΔΗΝΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΚΟΥΓΕ ΜΟΝΙΜΩΣ.ΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΓΚΥΡΙΝΗ ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ ΠΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι καημό τραβάς και εσύ φίλε με το Χαλκίδη . Παρόλου που θα γίνεις αστροναύτης εξ αιτίας του βλέπω πως σε τρώει η αγωνία που ….. έμεινε από λάδια. Έτσι νομίζεις η έτσι σε βολεύει να γράφεις? Και να σου πω και κάτι ακόμη. Περιμένω να διαβάσω αυτό που προανήγγειλες σε προηγούμενη ανάρτηση σου. Τι έλεγες? Θα μας έδεινες ονόματα και διευθύνσεις πολιτών που έφαγε πόρτα ο Χαλκίδης. Πότε θα τα μάθουμε?

Ανώνυμος είπε...

O KΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ
ΤΟ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ.
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΚΟΛΗΤΕ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΑΜΠΗ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ; ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ; ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΝΜ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ Η ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ Ο ΑΤΙΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τους καλει να τους ενημερωσει ποσο κοστισανε οι led πινακιδες,να τους πει για τον υπεροχο τροπο εξαφανισεις σκουπιδιων που εχει εφευρει να τους πει ποσες αγωγες εχει ο δημος να τους πει οτι ολους τους θελει να τους πει για την κολωτουμπα την τελευταια που εκανε και εγινε κολλητος με πολιτη και γραφει την επιτυχια που εχει σαν δημαρχος.πχ για τα led για τους καδους που αγορασε και για τι αλλο?ο μονος δημαρχος που παρουσιαζει εργο που εφερε μια νεα νοοτροπια στην πολη μας που την εκανε πολη φαντασμα.επισης θα τους πει για την σεξουαλικη ζωη των σκυλων για να τους πεισει οτι δεν φταιει αυτος για τα αδεσποτα.Τελευταια για την επιτυχια πως παραλαμβανεις 6 απορριματοφορα σε λειτουργια και τα κανεις 3 λειτουργικα.Ειναι φοβερος πολιτικος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΙΟ.ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 3 ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ.ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝΕ.