Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ξανθός από τη Βέροια: Ασυμμετρία αναγκών και πόρων στον χώρο της Υγείας. Ιεράρχηση αιτημάτων και υπομονή

ρεπορτάζ: Κ. Παναγιωτίδης
εφημερίδα ΛΑΟΣ

Χωρίς ανεύθυνες υποσχέσεις και εξαγγελίες για τα συγκεκριμένα αιτήματα νέων τμημάτων και υποδομών που του τέθηκαν για το νοσοκομείο Βέροιας απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την.....
επίσκεψή του την Τρίτη. Μίλησε για "ασυμμετρία αναγκών και πόρων στον χώρο της Υγείας", όπου λόγω της κρίσης αυξήθηκαν και οι ανάγκες αλλά και η νοσηρότητα. Έτσι χαρακτήρισε το Τμήμα Χημειοθεραπείας και τη μονάδα θρομβόλυσης με μαγνητικό τομογράφο στο παθολογικό της μονάδας Βέροιας (τέθηκαν από τον δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη) ένα φιλόδοξο σχέδιο, προτείνοντας ιεράρχηση για να μπορούν να υλοποιηθούν σιγά σιγά. 

Ο κ. Ξανθός ωστόσο δεσμεύθηκε για πέντε θέσεις γιατρών στο νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της μονάδας Βέροιας, καθώς και κάλυψη όλων των αναγκών σε όλες τις κλινικές στη βάση των δυνατοτήτων αλλά και της διάθεσης από την πλευρά των νέων επιστημόνων.

Μιλώντας για το νοσοκομείο Βέροιας ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει σαφώς αναβαθμισμένη εικόνα με το έργο της διοίκησης και της ΥΠΕ, αφού η κυβέρνηση με τη βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, αναβαθμίζοντας τα μέγιστα τις υπηρεσίες που παρέχονται, παρά τα σοβαρά προβλήματα που ακόμη υπάρχουν παντού. Ενώ για το έργο της επέκτασης του νοσοκομείου υποσχέθηκε στήριξη ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει εντός του έτους.

Αναφερόμενος σε γενικότερα θέματα Υγείας ο κ. Ξανθός εστίασε στα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, με τη στήριξη όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, με έντιμη διαχείριση και σεβασμό στο προσωπικό και στους ασθενείς, αλλά και με σημαντικές αποφάσεις όπως κάλυψη και των εκατομμυρίων ανασφάλιστων στις δημόσιες μονάδες. Τέλος χαρακτήρισε τις ΤΟΜΥ μια άλλη φιλοσοφία στο σύστημα, με έμφαση στην πρόληψη.



Μαυρογιώργος: Καλύτερη εικόνα παρά τα προβλήματα

Τον απολογισμό δράσης του νοσοκομείου Ημαθίας για το 2017 έκανε από την πλευρά του ο διοικητής Δημήτρης Μαυρογιώργος, μιλώντας για καλύτερη εικόνα και διαχείριση, αλλά και περισσότερο προσωπικό, ευχαριστώντας όλες και όλους τους συνεργάτες του γι' αυτό. Αναφερόμενος κατά όροφο στο έργο που επιτελέστηκε, χαρακτήρισε άθλο τις 3.000 επεμβάσεις στη χειρουργική, ενώ για τη μαιευτική έκανε λόγο για 300 γέννες και "αξιοζήλευτα επίπεδα". Για το καρδιολογικό εστίασε στη δυναμική που εμφανίζει το τμήμα με την παρουσία του αιμοδυναμικού, αλλά και τους σχεδιασμούς ανάπτυξης εργαστηρίου εγκατάστασης βηματοδοτών. Αναφερόμενος στο παθολογικό μίλησε για ηρωική προσπάθεια, δεδομένου ότι το 70-80% της δράσης είναι στο συγκεκριμένο τμήμα. Τέλος έκανε αναφορά και στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στη μονάδα τεχνητού νεφρού σε υψηλό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο υπουργός σχολίασε ότι ο δημόσιος απολογισμός των διοικητών είναι απόδειξη της άλλης αντίληψης του υπουργείου, με σαφή οδηγία σε όλους τους διοικητές να εκτίθενται τακτικά στη βάσανο της κριτικής.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Βέροιας, που έθεσαν σειρά προβλημάτων στα οποία απάντησε στο τέλος ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: