Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Τι δουλειά έχουν προσκυνητές, αγρότες και συνεργεία στη Δημοτική Αγορά; Γιατί στερούν τα μαγαζιά από ενδιαφερόμενους

Θα ανοίξω ένα θέμα που αφορά στα καταστήματα της δημοτικής αγοράς και την χρήση τους. Η δημοτική αγορά στην Αλεξάνδρεια διαθέτει αρκετά.....
καταστήματα που εκτείνονται σε δυο οικοδομικά συγκροτήματα. Το πρώτο που βρίσκεται επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου και το άλλο ακριβώς από πίσω του και αποτελούν ένα σύνολο. Τα καταστήματα που βρίσκονται στο χώρο αυτό παραχωρούνται με δημοπρασία σε ιδιώτες ώστε να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά. 
Ωστόσο, διάφορες δημοτικές αρχές κατά καιρούς θέλοντας να κάνουν μικροπολιτική λοξοδρομούσαν από την φιλοσοφία που θα έπρεπε να έχει και σαφώς έχει μια δημοτική αγορά και παραχωρούσαν γραφεία σε συλλόγους και σωματεία που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκονται εντός αυτού του χώρου.
Έτσι λοιπόν, βλέπουμε στο χώρο της δημοτικής αγοράς να έχουν γραφείο ένα σωματείο που μέλη του είναι τα συνεργεία της Αλεξάνδρειας, ένα σωματείο που μέλη του είναι οι προσκυνητές του Αγίου Όρους και ένας σύλλογος που μέλη του είναι οι αγρότες της περιοχής.
Είναι προφανές ότι αυτό το σκηνικό πρέπει να αλλάξει. Οι σύλλογοι δεν είναι επαγγελματίες ούτε έμποροι και με καμιά λογική δεν πρέπει να στερούν στέγης από άτομα που ενδιαφέρονται να ανοίξουν μια δουλειά, ένα μαγαζί αλλά βλέπουν να είναι κατειλημμένα τα μαγαζιά.
Οι σύλλογοι αυτοί έχουν μέλη και μπορούν με μια μικρή συνδρομή να νοικιάσουν εντός της πόλης όπως για παράδειγμα ο σύλλογος κυνηγών της περιοχής και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Η διοίκηση του δήμου θα πρέπει να αρχίσει ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η λογική αφενός και να επιτελεστεί ο ρόλος και η αποστολή της δημοτικής αγοράς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ.